En nu...?

En daar ben ik dan weer, terug in Nederland... Meestal heb ik aan het einde van een reis ergens wel weer zin om naar huis te gaan en al mijn vrienden en familie weer te zien en de 'verloren' tijd van de afgelopen maanden een beetje in te halen. Maar om eerlijk te zijn ontbrak dat gevoel dit keer een beetje en had ik totaal geen zin om terug naar Nederland te gaan. En waar dat aan ligt... zoals een aantal van mijn vriendinnen zegt: 'je bent nog niet klaar in de Filippijnen'. Ik moet zeggen, ik denk dat ze dat goed gezien hebben want voor mijn gevoel ben ik ook nog niet klaar daar. Er zijn nog zoveel dingen die ik kan doen daar om de lokale bevolking te helpen en waarbij ik mijn toeristische achtergrond kan gebruiken. Tot voor kort was ik er zeker van dat ik dat ik uiteindelijk in Nederland mijn leven wil opbouwen met een vaste baan en een eigen huis, maar de laatste dagen ben ik daar niet zo zeker meer van. In de Filippijnen voel ik me zo thuis en kan ik datgene doen wat ik graag wil doen dat het plan om terug te gaan al weer serieus in mijn gedachten zit. Maar goed, dat zal dan op zn vroegst over een half jaar zijn want eerst moet er geld verdiend worden en daar ga ik de komende zomer mee bezig.

Nu ik in Nederland ben, betekent niet dat ik klaar ben met mijn vrijwilligerswerk en dat de Filippijnen uit mijn gedachten zijn verdwenen. Over een aantal weken, zaterdag 10 mei, is er een JoHo Filippijnen dag in Groningen waar toekomstige vrijwilligers zich kunnen verdiepen in de verschillende projecten daar. Als vrijwilliger zag ik daar mijn eigen stand hebben die ik naar eigen smaak in mag richten met foto's enz en waar ik mensen kan informeren over Smokey Tours en de andere projecten in de Filippijnen. Hopelijk met het resultaat dat meer vrijwilligers de Filippijnen bezoeken.

Daarnaast zijn er nog de kaarten. Een aantal weken geleden heb ik familie en vrienden gevraagd of ze de mensen in Smokey Mountain willen helpen door een kaartensetje te kopen. De verkoop viel in het begin een beetje tegen maar uiteindelijk heb ik er toch 24 weten te verkopen. Dat is €144 voor het goede doel! :) Bij deze wil ik ook iedereen bedanken die op deze manier iets hebben bijgedragen om de mensen daar te helpen. Via via is de actie ook bij verschillende andere organisaties terecht gekomen, dus wie weet kan ik de verkoop hier alsnog voortzetten en meer geld binnen halen.

Related resources on WorldSupporter: 
Follow the author: Manon89
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
En nu...?
More contributions of WorldSupporter author: Manon89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Gewoon terug komen Manon :) 

Gewoon terug komen Manon :) 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1