Photo
Title: Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten
Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten

Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten

Media of Manon89
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten

Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten

Image

Veel te snel is dit moment aangebroken: de laatste dag op het kantoor van Smokey Tours. Vaak is het een goed teken als de tijd snel gaat en dat is het in dit geval zeker. Terugkijkend op de afgelopen 2 maanden kan ik niet anders zeggen dan dat ik een top tijd heb gehad. Ik heb de kans gekregen om veel te leren, leuke mensen te ontmoeten, bijzondere uitstapjes te maken en in een gezellig team te werken waarin ik veel vrijheid had om mijn eigen ideeën uit te werken.

In zekere zin heeft mijn periode hier mij ook veranderd, vooral dankzij Juliette Kwee, de oprichtster van Smokey Tours. Ik heb heel veel bewondering voor wat zij allemaal doet en hoe ze Smokey Tours heeft gemaakt tot wat het nu is. Ergens wist ik al dat ik in de toekomst graag iets met vrijwilligerswerk/ontwikkelingshulp wil doen en ook het idee om mijn eigen bedrijf op te zetten is wel eens vluchtig in mijn hoofd voorbijgekomen. Toch zag ik altijd problemen en moeilijkheden maar Juliette heeft mij laten zien dat alles mogelijk is zolang je het met je hart doet en er voor de volle 100% voor gaat.

Er zijn veel mooie momenten geweest maar hetgene waar ik het meeste van heb genoten waren de momenten met de tour leaders. Na elke training was ik zo gelukkig omdat ze zo dankbaar waren dat ik ze nieuwe dingen had geleerd. Gisteren was de laatste training en die hebben we in stijl afgesloten met taart en een bezoek aan de ijssalon. Tijdens het uitje vertelde Jessie, een van de tour leaders, dat ik hem heel erg heb geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen bij het flyeren. Op een middag zijn wij met z'n tweeën bij verschillende hotels langsgegaan om te vragen of we de Smokey Tours flyers daar neer mochten leggen. Voor Jessie was dit de eerste keer, maar hij was heel goed voorbereid waardoor ik dacht dat hij het woord kon doen. Dat heb ik dan ook aan hem overgelaten, maar gisteren bleek dus dat hij eigenlijk niet zo goed durfde. Doordat ik hem toen heb gepusht moest Jessie wel en merkte hij dat hij wel degelijk kan flyeren. Nu is hij heel enthousiast en neemt zelf het initiatief om te flyeren. Ook de andere tour leaders, Nympha en Remy, gaven aan dat ze heel veel hebben geleerd. Toen ik vanochtend mijn facebook opende, zag ik verschillende berichten van de tour leaders om mij te bedanken en dat ze me gaan missen.

Ook mijn Filipijnse collega, Inna, heeft er voor gezorgd dat ik een leuke tijd heb gehad. Zowel op kantoor als daar buiten. Ze heeft me verschillende plekken van Manilla laten zien, kennis laten maken met het Filipijnse eten, mee genomen naar een festival in Puerto Galera, bij haar thuis uitgenodigd om haar familie te leren kennen en te zwemmen en het Filipijnse nachtleven laten zien. Kortom, ik heb me geen moment verveeld en weet alles van de Filipijnse cultuur ;)

Ik hoef het eigenlijk niet meer te zeggen, maar ik heb een geweldige tijd gehad. Het was een ervaring om nooit te vergeten en ik ben heel dankbaar dat ik zoveel bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. Dat mijn werkzaamheden erop zitten, betekent nog niet dat ik terug ga naar Nederland. Eerst is het tijd voor een paar weken vakantie en om te genieten van de Filippijnen.

More contributions of WorldSupporter author: Manon89
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]