Image
WorldSupporter profile of maaike van rijn
Image
Travel & Move: 
Azie is mijn favoriete continent! In december 2012 ben ik in Birma geweest,wat een gaaf land! Nu in de Filipijnen, en ook hier zijn heel veel plekken die ik nog erg graag wil bezoeken.
Daarnaast in China een aanrader als je het mij vraagt! Mijn meest indrukwekkende reiservaring: het beklimmen van Adam's Peak in Sri Lanka. SAmen met duizenden pelgrims klim je in het donker omhoog, een hele bijzondere ervaring. Eenmaal boven zie je de zon opkomen. Het maakte het voor mij speciaal omdat de lokale mensen heel vriendelijk waren en hele families tilde soms opa en oma naar boven.
Experience & Leisure: 
Reizen! Dit is zeer zeker mijn favoriete vrije tijds besteding. Tijdens mijn studie heb ik zo vaak als mogelijk de kans gegrepen om vakken in het buitenland te volgen.
Je leert nieuwe mensen en culturen kennen, geweldig!
Learn & Develop: 
Ik heb SPH gedaan na mijn vwo. In mijn laatste jaar ben ik voor vier maanden naar Sri Lanka gegaan.
Na deze ervaring ontdekte dat ik meer wilde weten over andere culturen, en ontwikkelingssamenwerking. Ik ben antropologie gaan studeren en ben veel gaan reizen. Het is een studie waarvan veel mensen denken, 'leuk maar wat moet je er mee'. Ik heb er echter nog geen moment spijt van! Ik denk dat antropologie een vak zou kunnen zijn dat in iedere studie thuis past. Je leert in te zien dat iedereen de wereld anders bekijkt, en dat geen van deze manieren 'fout' is!
Help & Change: 
Ik ben vaak in het buitenland te vinden. Ik reis zelf graag, maar reis ook voor mijn werk als reisbegeleider.
Ik probeer de mensen die met me mee reizen altijd wat bewuster te maken van de situaties van de landen waar we door heen reizen. In Nederland heb ik een tijd gewerkt voor Cross Your Borders, waar ik nu nog vrijwilliger ben. Via een leuk onderwijsproject zetten we jongeren aan het denken over ongelijkheid in de wereld. Ik denk dat iedereen iets kan doen om de wereld iets leuker te maken!
Work & Initiate: 
Toen ik studeerde ben ik als vrijwilliger begonnen bij Cross Your Borders. Ze organiseren onderwijsprojecten over ontwikkelingsproblemen.
Heel leuk om daar aan mee te werken,en je leert er erg veel van. Ik kan het iedereen aanraden! Het heeft mij uiteindelijk ook een baan opgeleverd :). Nu ben ik werkzaam in Manilla, voor WorldActivity Philippines. Als vrijwilliger help ik hier met van alles en nog wat. Ik vind het erg uitdagend en leuk om in een andere cultuur te werken. Elke dag is anders!
My Latest Activity