Africa's Stereotypes

ken je dat, die reclames over Afrika waarin een een beeld wordt geschetst dat heel Afrika honger lijdt? ik wel ik zie ze te vaak voorbij komen op televisie. Toen ik op een van mijn hoorcolleges een verhaal te horen kreeg over de commercie achter sponsorwerving van goedde doelen werd ik echt even misselijk.

 

In het magazine One World worden veel onderwerpen aan de kaart gesteld, zo ook over de commercie achter goedde doelen. wist je dat de Afrikanen in deze reclame spotjes betaald krijgen om zielig te kijken? ik vindt het niet goed dat mensen een vertekend beeld krijgen over Afrika en Afrikanen door deze reclame sportjes. Zoals de auteurs van het artikel ook zeggen: "Het neemt de waardigheid van mensen weg. Tegelijkertijd worden mensen onverschillig in plaats van dat het oproept tot actie." Ik sluit mij hierbij aan.

 

 Bij het artikel werd ook een goed filmpje gepost waarin in een kind wordt gevolgd die altijd wordt opgebeld door het goedde doel 'Save AFrica'. deze wil ik ook graag met je delen.

 

wat is jouw mening hier over?

 

n.b het gehele artikel van One Worl kun je lezen via:

http://www.oneworld.nl/lezen/nieuws/afrikas-stereotypes?fb_action_ids=10202415461938789&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.UpinXIP9sGs.like&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210202415461938789%22%3A239864579509890%7D&action_type_map=%7B%2210202415461938789%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%7B%2210202415461938789%22%3A%22.UpinXIP9sGs.like%22%7D

Related resources on WorldSupporter: 
Follow the author: Anna Visscher
Supporting content
More contributions of WorldSupporter author: Anna Visscher
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

In bijna alle blogs die ik

In bijna alle blogs die ik lees hier hebben mensen het over hoe blij en gelukkig de mensen in Afrika zijn. Het is inderdaad apart dat al die filmpjes altijd zo deprimerend zijn. Tja, wat moet je er van denken. The end justifice the means? Ik weet niet. Zelf denk ik dat het meer zin heeft om wat minder op emotie in te spelen. Het lijkt af en toe meer een film dan een oproep tot actie.
Wat ervoor zorgt dat mensen het minder serieus nemen dan zou moeten. Ik ben een veel grotere fan van organisaties zoals Kiva, waar je geld direct doneerd aan een ondernemer in een arm land, zodat hij zijn bedrijf ermee kan helpen. Dit zorgt dan weer voor een stabielere economie en uiteindelijk wordt het land waar ze vandaan komen er ook sterker door.
Mensen zijn creatief als ze weinig hebben. Met kleine donaties kunnen ze veel meer, dan dat je 10 miljoen naar een land stuurd. Kijk maar naar die vorige president van Malawi, die had 'opeens' een privé vliegtuig en iedereen netjes in dure pakken.

Hi Anna

Ja ik vind zoiets ook echt misselijk makend. Bij mij is deze kennis gekomen toen de film slumdog millionaire zo een succes werd en de afschuwelijke verhalen over de acteurtjes naar boven kwamen.

Wat jij beschrijft is een discussie die ik al zo vaak gehouden heb, over het feit dat wij Westerse wereld onszelf zo superieur vinden, dat wij denken dat andere het zo slecht hebben en dat wij zo fenomenaal geweldig zijn. Die mensen zijn soms gelukkiger dan dat wij zijn, maar omdat wij in een consumptiemaatschappij leven kunnen we het ons niet voorstellen dat andere juist gelukkig worden van non-material things.

Mooi stukje hoor, ik vind dat je de spijker op de kop slaat.

Liefs Cecile

Inderdaad misselijkmakend..

Inderdaad misselijkmakend..
Ik sluit mij voorledig aan bij wat wat Dennis en Cecile hierboven mij zeggen.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3