Image
WorldSupporter profile of Anna Visscher
Image
Travel & Move: 
De reis naar Vietnam was mijn aller eerste wereldreis. Ik heb mij zeven weken lang ingezet voor mijn verschillende projecten.
Eigenlijk heeft alles wat ik hier heb beleeft enorme indruk op mij gemaakt, ik denk er dan ook nog veel aan terug. Ik ben er helemaal in mijn eentje op uitgegaan. Ik heb gewerkt in verschillende weeshuizen en scholen. Maar ook in soort charity zieken huis. Je merkt echt dat de mensen waarderen wat je doet en je houd er hele leuke kennis aan over. Als dit allemaal nog niet genoeg is, ben ik ook nog eens in 2,5 week heel Vietnam doorgetrokken. Ik merkte echt dat ik door het vrijwilligergswerk anders naar Vietnam keek dan de gebruikelijke toerist. Voor mijn ervaringen op de projecten en reis kun je het beste even op mij reis blog kijken. Deze vind je boven in bij de link opties.
Experience & Leisure: 
Ik ben erg fan van andere culturen. ik kijk er graag films over, lees boeken etc. ik praat graag met mensen die de zelfde interesse hebben.
verhalen van vrienden die over de wereld reizen en allemaal dingen mee maken heeft mij erg geïnspireerd om ook zelf op pad te gaan en me verhaal mee te maken.
Learn & Develop: 
Ik studeer alweer een jaar in Wageningen. Wageningen is bij uitstek internationaal, hier studeer ik dan ook internationale ontwikkeling studies.
Dit is een interdisciplinaire studie die zich specialiseert in de globalisering van de wereld. Je leert hier met allemaal verschillende ‘brillen’ naar de wereld kijken, bijvoorbeeld vanuit economisch perspectief maar ook vanuit aardrijkskunde en antropologische hoek. Zo heb ik dit jaar veel verschillende onderzoeken in groepen gedaan, naar bijvoorbeeld het integratieproces van Chinese masterstudenten, conflicten omtrent irrigatie systemen in Nepal en heb ik mij verdiept in de kindsoldaten in Sera-Leonne. Daarnaast heb ik ook bijzonder veel theorieën geleerd over wat internationale ontwikkeling nou precies is. Op mijn middelbare school werd veel aandacht besteed aan mensen uit de derde en tweede wereld landen. Dat verschilde van kledinginzameling tot toneel stukken. Ieder jaar ging er een klas naar een land in het Oostblok om te helpen bouwen aan scholen etc. Dankzij het tussenjaar dat ik heb genomen na het slagen van mijn VWO heb ik een onvergetelijke tijd gehad op mijn projecten in Vietnam.
Help & Change: 
Beste allemaal ik ben nu 20 jaar en erg geïnteresseerd in andere culturen en het welzijn van de mensen. Ik hecht waarde aan een gezonde levensstijl en gun dit andere mensen ten zeerste.
Als ik als gezond persoon de kracht heb om andere mensen te helpen of te inspireren, dan grijp ik die kans graag aan. In april 2013 ben ik via de non-profit organisatie vrijwilligwereldwijd vrijwilligers werk doen in Vietnam. het unieke aan hun vrijwilligers werk is, dat je op meer dan één project te werk komt. Je leert op deze manier veel meer van de culturele gebruiken en leefomstandigheden van de lokale bevolking. Dit is ideaal voor mensen die van afwisselling houden en veel willen leren. Ik ben nu druk bezig ook andere mensen te inspireren om vrijwilligers werk te gaan doen in het buitenland. We zijn geen wereldverbeteraars, maar in samen werking met de lokale bevolking kunnen we toch de leefomstandigheden van andere mensen in de wereld verbeteren. Alle kleine beetjes helpen!
Work & Initiate: 
Ik ben nog maar 20 ben, hierdoor heb ik helaas nog maar weinig werkervaring. Iin mijn puberteit was ik te druk met puberen om actief in te zetten voor een baan.
In mijn tussen jaar is mijn bewust zijn van de wereld om mij heen steeds groter gegroeid en wil ik er graag iets voor betekenen. Mijn eerste stap was daarom het volgend van de bovengenoemde studie, ik ben er van overtuigt dat zich vanzelf dan het juist pad zal afstippelen. In mijn tussen jaar heb ik keihard gewerkt om mijn reis naar Vietnam te kunnen Financieren om daar vrijwilligers werk te doen. dat ik genoeg bij elkaar heb verdient, is voor mij al een groot succes. Ik heb hiervoor banen verricht als: schoonmaakster, kassamedewerkster en postbode.
My Latest Activity