Twee weken thuis, maar ik zit niet stil!

Veel mensen zijn nieuwsgierig wat ik aan al mijn ervaringen in Nepal overgehouden heb. Ik kan wel zeggen dat ik daar mijn rugzak even goed geleegd heb en hem weer volgepropt heb met allemaal nieuwe ideeën en vooral een andere kijk op de wereld.

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, misschien komt dit zelfs wel zweverig op jullie over. Maar de mensen die mij goed genoeg kennen, weten ook dat ik het hier niet bij laat zitten.

In Nepal zelf heb ik natuurlijk wat voor de mensen kunnen betekenen door verbandmiddelen gesponsord door Klinion mee te nemen. Daarnaast heb ik een uitje voor het weeshuis naar een zwembad vergoed. Ik heb ook geprobeerd om het geld van de donaties op een zo duurzaam mogelijke manier te besteden. Het zwemuitje werd deels omgetoverd tot een zwemles. De tandartsenset en de digitale bloeddrukmeter die ik voor de apotheek gekocht heb zijn blijvend. Ook zijn de mensen van de hepatitis B vaccinaties na 3 giften (als alles goed gaat) beschermd.

Nu, eenmaal thuis in Nederland blijft het heel erg kriebelen. In een maand in een ontwikkelingsland maak je geen wereldverschillen, maar moet je het hebben van kleine dingen die je wel voor anderen kunt betekenen. Het schilderen van de apotheek en de school zijn daar zichtbare voorbeelden van.

Een maand in een ontwikkelingsland maakt wel dat je even goed wakker geschud wordt. De luxe waarin wij in Nederland vrijwel allemaal leven, is helemaal niet zo vanzelfsprekend. De klachten die wij op een dag uitspreken, zijn vaak helemaal geen wereldproblemen. Het materialistische leven wat wij hier vrijwel allemaal belangrijk vinden, is daar complete onzin.

Ik wil me graag vanuit Nederland blijven inzetten en proberen anderen ook enthousiast te maken vrijwilligerswerk te doen of goede projecten vanuit eigen land te ondersteunen. Voor mij was het echt een hele grote kans en prachtige ervaring dat ik dit afgelopen maand mocht doen. Ik zal daarom ook binnenkort als dank mijn donateurs een persoonlijke e-mail sturen met foto’s en verhalen (wie deze foto’s en verhalen ook graag wil ontvangen kan natuurlijk altijd reageren op dit bericht of mij e-mailen op elise_slob@hotmail.com).

Ik probeer met verschillende tijdschriften en verenigingsbladen contact te krijgen om voor meer publiciteit te zorgen. Ik vind het daarbij belangrijk dat een onderwerpen als duurzaamheid en gebrek aan goede zorg ook in de publicatie aan bod komt. Ik ben ook bezig met een stukje voor op de website van Het andere reizen, zodat ik andere toekomstige vrijwilligers goed kan voorbereiden en enthousiast kan maken.

Ook wil ik via mijn social media proberen meer mensen te bereiken. Dit doe ik door blogberichten op facebook te delen en foto’s met verhalen te plaatsen. Ook mijn instagram account zal foto’s blijven tonen. Via facebook probeer ik daarnaast organisaties te liken en mee te doen aan hun campagnes of de campagnes extra onder de aandacht te brengen.

Via deze blog zal ik blijven proberen over inspirerende topics te bloggen. Ook wil ik binnenkort proberen mijn foto’s uit Nepal online te zetten met mijn verhaal erbij. Dit zal ik op een externe site moeten doen, omdat het hier helaas niet mogelijk is direct meerdere foto’s in een bericht te plaatsen.

Ik sta sinds ik terug kom ook veel meer open voor fair trade producten. Als ik hier goede ervaringen mee heb, wil ik dit ook graag delen via mijn blog. Op deze manier hoop ik te laten zien dat de wellicht duurdere prijs ook echt de moeite waard is. Ook wil ik meer bewust omgaan met kleding. Dit zal voor mij best lastig zijn, aangezien je vaak niet weet waar kleding gemaakt is. Wanneer ik hier meer over heb uitgezocht, zal ik er ook een leuke blog over schrijven.

Ik hoop dat jullie, nu ik weer terug ben, dus met evenveel enthousiasme mijn blog blijven lezen. Sommige punten die ik hierboven als doel gesteld heb, zullen best een uitdaging zijn voor me. Ik hoop toch dat ik al mijn doelen ga bereiken!

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Jep...An super WorldSupporter is born!

Ga ervoor! Super WorldSupporter!!! :D

Dankjewel, Rajeb! Ik ga

Dankjewel, Rajeb! Ik ga maandag ook meebellen voor de tv-uitzending voor giro 555, ik hoop dat ik op deze manier vanuit Nederland toch iets kan betekenen voor de ramp in de Filipijnen...

Hi An

helemaal niet zweverig juist heel mooi, en super om te zien hoe gedreven je bent om dit alles door te blijven zetten.

Ik vind je een topper!

xx

Hi An??

ha ha sorry Elise moet dat uiteraard zijn, sorry ;)

Dankjewel, Cecile!

Dankjewel, Cecile!

Is Fair Trade het waard? 2

Is Fair Trade het waard? 2 woorden: Tony Chocolonely. <- Worth it.
Goed om te zien dat je ook thuis zo hard bezig bent Elise! Good point over die kleding. Ik hoor toevallig de laatste paar dagen hele donkere verhalen over UGGs enzo.
Ik heb de laatste tijd niet meer zoveel tijd om blogs te lezen, maar ik probeer deze bij te houden!

Inderdaad Dennis, Tony

Inderdaad Dennis, Tony Chocolonely is het zeker waard! Ik probeer zoiets vaak ook cadeau te geven, omdat het natuurlijk een heel leuk cadeau is en ook omdat veel mensen er nog nooit van gehoord hebben of het nog niet geprobeerd hebben!

Ik weet niet of ik die donkere verhalen over UGGs wil horen, Dennis, vind ze namelijk met de winter op komst erg lekker warm onder mijn voeten! Maar zal dan in ieder geval geen nieuw paar meer aanschaffen! Ik heb laatst een boek gezien over verantwoorde kleding (Talking dress van Marieke Eyskoot) in de winkel 'WAAR' op de lijnmarkt in Utrecht. Ik denk erover dat boek aan te schaffen en me meer op dit onderwerp in te lezen. Ik zal dan een leuke recencie erover schrijven!

Wat leuk dat je mijn blog zo waardeert en hem probeert bij te houden!!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 7