Africa time?

Deze week was typisch Afrikaans denk ik, of althans, tijd was niet zo belangrijk ha ha. De hele week liep anders dan gepland omdat de kinderen examens hadden waardoor ze geen gymles kregen. Wat ervoor zorgde dat we praktisch voor niets naar de school waren gegaan. We hebben daar twee uur gewacht totdat er een klas kwam die we nog even konden begeleiden voordat we weer naar het huis gingen voor de lunch. Daarom zijn we dinsdag naar Luntu gegaan in een kleine donkere koude ruimte wordt daar lesgegeven aan kinderen. Andere vrijwilligers gaan daar elke ochtend heen en zetten kleine lesjes op om de kinderen wat bij te brengen. Daarna gaan de kinderen wat eten en hebben ze vrij spel. Daarna wordt er iets met bewegen gedaan, vaak in combinatie met zingen en muziek.

Woensdag zijn we naar een andere school gegaan waar de coach een vrij gestructureerde les neerzet. Helaas begon het te regenen (ja echt..) en na een tijdje gewacht te hebben zijn we naar binnen gedaan om daar een paar kleine spelletjes te doen.

Donderdag gingen we naar dezelfde school en regende het toen we daar aan kwamen, dus hebben we een les gegeven over voeding in combinatie met spelletjes. We gaan een nieuwe voedingsles voorbereiden en voor mijn TopClass ster zou ik graag meer lessen willen opzetten die gebruikt kunnen worden door andere vrijwilligers die komen.
Vrijdag hebben we een skippyballen race gedaan met de kleintjes van de school waar we elke vrijdag zijn. Ook hadden ze een springkussen wat alle kindjes super leuk vonden.

De hele week zijn we in de middag weer naar GAPA gegaan waar we vriendschapsarmbandjes en maskers hebben gemaakt, netball hebben gespeeld en aerobics hebben gedaan met de kids. Op liedjes als de Cha Cha Slide en Follow the leader hebben we met zijn allen gedanst. Het was zo schattig om te zien hoe de kinderen er van genoten. Aangezien het zo’n succes was doen we het volgende week gewoon nog een keer! Looking forward to it..

Toen was het weekend! Vrijdag middag zijn we wezen winkelen in Waterfront waar de kerstversiering al volop aanwezig is. Ik was even letterlijk verward haha door het aanzicht van een kerstboom en kerstballen inclusief sneeuwvlokjes. Nogal een contrast als je je bedenkt dat je daar in je shorts door het winkelcentrum loopt.

Zaterdag ochtend gingen we weer vroeg naar Waterfront omdat daar ons vervoer naar toeristenland klaar stond. Met de ‘Hop On Hop Off Sightseeing Tourbus’ hebben we ubertouristisch Kaapstad verkent. We hebben de lange blauwe route genomen die voornamelijk langs de kust gaat en buiten de stad rijdt. Onze eerste stop was in Kirstenbosch waar we eruit zijn gegaan om de Botanische Tuinen te bekijken. Het was zo groot dat we waarschijnlijk de helft nog niet eens gezien hebben. Beetje rondlopen en chillen was een goed begin van de ochtend. Daar heb ik ook trouwens mijn eerste zak pepernoten maar opengemaakt.
Aangezien die sightseeing bus elke 20 minuten langs komt hoefde we nauwelijks te wachten en reden we verder. We hebben een aantal stops over geslagen maar vanuit de bus was er ook genoeg te zien. We stopten daarna bij Hout Bay een havenplaats dat natuurlijk helemaal in het teken staat van vis. Toegegeven was in Hout Bay onze eerste aanraking met zeewater, het strandje daar was niet zo bijzonder maar de sfeer er omheen natuurlijk wel.

Onderweg naar onze volgende stop reden we langs de kust. De kustlijn is bewoond door de rijkere inwoners van Kaapstad dus samen met de mooie stranden en rotsen ziet het er prachtig uit. Onze volgende stop was Camps Bay waar het uiterst prima vertoeven is. De zee is blauw het strand is mooi, enige nadeel zijn de strandverkopers die je zonnebrillen, cola en ijs of schilderijen willen verkopen. Ze zijn super vriendelijk ook al koop je niks, maar toch om de vijf minuten ‘No thank you’ zeggen is niet heel chill, maarja das maar een bijkomstigheid. Water is trouwens nog echt freeezing cold voor mijn idee, een frisse duik is dus zo gemaakt. Spijt dat we onze bikini niet mee hebben genomen.. Maargoed dat komt de volgende keer wel. Na Camps Bay reden we richting Sea Point weer naar Waterfront waar we een stop hebben gemist, wel jammer want we hadden er nog wel ergens uit gewild maar onze eindbestemming was al bereikt. In Waterfront hebben we even wat gedronken en zijn we het winkelcentrum weer door gegaan. Rond een uurtje of vijf zijn we richting huis gegaan omdat we met het huis een Braai Night zouden hebben. Helaas staat er veel wind in onze achtertuin en koelde het al snel af waardoor we het vlees hebben gebraden en binnen hebben opgegeten. De worstjes waren zo vet dat er een huge steekvlam uit die bbq kwam zetten dat we even bang waren dat de houten elektriciteitsmast ook vlam zou vatten. Gelukkig niet gebeurd en konden we genieten van de worstjes, de steak en de kip.

In het huis wordt volop ‘The Cup Song’ geoefend omdat we die nog eens met zijn allen willen doen. Ik begin hem ook eindelijk onder de knie te krijgen.
’S Avonds gingen we uit in Long Street. De tent was niet helemaal mijn ding, dus de volgende keer maar eens ergens anders kijken!

De ochtend was lekker op mijn dooie gemak wakker worden en even het een en ander doen! Ismay en Suzanne gingen skydiven, dat was met net even iets te avontuurlijk denk ik. Spijt dat ik niet mee ben gegaan heb ik nog niet gelukkig haha! Toen ze terug waren zijn we weer naar Camps Bay gegaan. Waar we lekker hebben genoten van de zon en het koude water instantly voor verkoeling zorgde. Wat vind ik het trouwens heerlijk hoe muziek en dans hier een grote rol speelt. Zo kwam er een man met gitaar het strand op, die wist de kinderen aan het dansen te krijgen wat iedereen geweldig vond, zoals af te lezen aan hun gezichten. Je wordt er ook gewoon vrolijk van, althans ik kan er niet omheen! Toch vind ik dat de mensen hier zich minder druk maken om wat anderen van ze vinden, dat idee krijg ik. Lekker dansen of zingen als jij daar zin in hebt, niemand die er raar van op kijk, heerlijk.

Nu zit ik in het internetcafé mijn blog verder af te schrijven en begint morgen de werkweek weer! Er komen vijf nieuwe mensen, ook al gaan er ook een aantal weg, het wordt weer een volle bak.

Volgend weekend is ook alweer zo goed als vol gepland! Heb er nu al zin in haha, maargoed eerst weer een week met hopelijk wat minder wachten.. ;)

xoxo Stefanie

Follow the author: Stefanie_Huurnink
More contributions of WorldSupporter author: Stefanie_Huurnink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Skydiven?! o.O Creepy, lijkt

Skydiven?! o.O Creepy, lijkt me super eng... maar wil ik wel eens proberen >:) Leuk om je blog te lezen! Keep it up!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1