23 december

23 december

23 december was het een jaar geleden dat ik door de deuren van de 'arrival' mijn liefste familie weer in de armen kon sluiten. Een poster en de vlag van Zuid-Afrika sierde de blije gezichten van familie en vriendinnen. Hoezeer ik  van mijn reis in Zuid-Afrika had genoten, wat was ik blij om ze weer terug te zien. 

23 december de dag dat mijn leven toch wel anders werd. Eenmaal thuis duurde het meer dan 6 weken om weer 'te aarden'. Alles was anders en toch zo hetzelfde.

23 december, kerst was in aankomst dus tijd om bij te komen was er niet. Meteen kon ik aan al mijn familieleden de verhalen vertellen. Met mijn opvallende bruine teint, tussen de vele witte wintergezichten van mijn naasten. 

23 december, vanaf die dag wist ik hoe het is om een andere cultuur te leren kennen, te leren van verschillen, om te gaan met de harde waarheid, want die kom je daar tegen, en ook jezelf, vooral jezelf kom je tegen. Je leert jezelf kennen, je treedt uit je comfortzone, je ontdekt, verlegd grenzen, letterlijk en figuurlijk. 

23 december, zou altijd de dag zijn waarop het 'zoveel jaar geleden is' dat ik terugkwam uit Zuid-Afrika.  Een reis waarvan ik zoveel heb geleerd, een reis met vreugde en verdriet, een reis om nooit te vergeten.

23 december 

 

Follow the author: Stefanie_Huurnink
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Stefanie_Huurnink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]