WorldSupporter Magazine of LanaDonse

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Reizen is voor mij een manier om de wereld te leren kennen en waarderen.
Ik raad iedereen aan veel te reizen; niet alleen maak je de meest bijzondere en prachtige dingen mee, je ziet ook in real life wat je kunt doen als wereldsupporter. Inmiddels ben ik naar India, Nepal en Peru geweest. In 2013 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Peru. De eerste week ging ik naar school om Spaans te leren, zodat ik zou kunnen communiceren met de mensen op het werk. Dat was een week waarin ik ontzettend veel geleerd heb, dankzij een geweldige leraar en doordat we met z'n tweetjes in de klas zaten. Vervolgens begon het echte werk: vier weken lang werken. Helaas waren er wat complicaties, omdat er door het project waar ik oorspronkelijk zou gaan werken te laat werd gevraagd naar een Verklaring Omtrent het Gedrag. Gelukkig werd er meteen iets anders geregeld, en ben ik bij twee verschillende projecten ingezet: 's ochtends bij een bejaardentehuis waar heel veel handen tekort waren (en nog steeds zijn) en waar ik dus goed heb kunnen helpen met het verzorgen van de bewoners van de Enfermeria Hombres. 's Middags werkte ik op een project waar 6 kinderen kwamen van wie de ouders de hele dag moesten werken, waardoor ze thuis niet de hulp en aandacht konden krijgen die ze nodig hebben. Ik heb daar geholpen met Engels huiswerk, maar soms ook andere vakken (dat ging steeds beter in het Spaans) en als het af was, deden we spelletjes. Ik heb met die kinderen ook een boekje samengesteld met door hen zelf geschreven verhaaltjes, dat ik ga verkopen om geld in te zamelen voor een heel arm project! Het was moeilijk om te stoppen en weer naar huis te gaan, maar gelukkig kan ik contact houden met de begeleidsters van de projecten. Bovendien blijf ik mijn best doen om iets voor de projecten in Peru te betekenen! Naast het vrijwilligerswerk heb ik gereisd in Peru; hier heb ik de vrije weekenden voor gebruikt. Bij de meeste tours overnachtte ik bij lokale families, zodat zij direct profiteren van het toerisme. Mooi dat dat mogelijk is en ook om te zien dat dit door touroperators gestimuleerd wordt! Zo draag je zelfs bij tijdens het reizen.
Experience & Leisure: 
De dingen die ik bij 'voor een ander' heb genoemd zijn natuurlijk dingen die ik in mijn vrije tijd doe.
Daarnaast houd ik enorm van reizen; ik geloof dat je hierdoor de wereld meer leert waarderen, en waar je van houdt, daar zorg je natuurlijk goed voor! Verder is één van mijn passies dansen, dat doe ik al vanaf mijn vijfde. Het leukst vond ik de dansvoorstellingen, die bij mijn dansschool altijd een cultureel thema hadden: China en Tibet, Afrika, een Russisch sprookje, Aboriginals... met dank aan mijn creatieve en inspirerende dansdocenten!
Learn & Develop: 
Op de basisschool vond ik het leuk om mee te doen aan acties voor goede doelen.
Het grootste project was toen mijn school 5 jaar bestond: er werd een grote bazaar georganiseerd, waarvan de opbrengst naar Villa Pardoes, waar kinderen met een levensbedreigende ziekte een vakantie bij de Efteling mogen doorbrengen. Voor die markt heb ik samen met twee vriendinnen een gedichtenbundeltje gemaakt, dat verkocht werd op de bazaar, en dankzij deze actieve bijdragen mochten mijn vriendinnen en ik naar Villa Pardoes om de opbrengst te overhandigen. Op de middelbare school is de belangrijkste actie geweest dat er lesmarathons georganiseerd werden, waarbij leerlingen zich konden laten sponsoren om 24 uur achter elkaar lessen en workshops te volgen. De opbrengst van deze actie ging naar een school in India. Bij dit project heb ik meegeholpen bij een workshop. Naast acties voor goede doelen, hielp ik regelmatig op school op open dagen door mee te helpen met het begeleiden van open lessen. Op de universiteit doe ik nog steeds soortgelijke dingen, zoals rondleidingen geven op de ouderdag en voorlichting geven op open dagen voor bachelorkiezers. Ook dit zie ik als een manier om anderen te helpen!
Help & Change: 
Wat mijn leven betekenis geeft is dingen doen waarmee ik andere mensen, dieren of de natuur mee kan helpen. Het meest recente dat ik gedaan heb is vrijwilligerswerk in Peru (zomer 2013).
Op dit moment hoop ik veel anderen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk, want ik heb het zelf als heel mooi ervaren. Maar ook vroeger was ik al bezig met zoveel mogelijk steentjes bijdragen. Het begon met mijn lidmaatschap van de WNF-rangerclub; in mijn kinderjaren heb ik talloze inzamelacties en campagnes gelopen, en op Koninginnedag verkocht ik spulletjes om de opbrengst aan het WNF te kunnen doneren. Voor sponsorlopen liep ik de hele wijk af en belde ik iedereen in mijn familie. Later, in mijn tienerjaren, ben ik regelmatig kleine donaties gaan geven aan Greenpeace als ik wat zakgeld over had. Actievere dingen heb ik ook gedaan: collecte lopen voor de hersenstichting is daar één van. Iets anders heel moois is dat ik samen met mijn moeder ieder jaar vrijwillig geholpen heb bij een modeshow van het Adamashuis, een organisatie voor mensen die met kanker te maken (gehad) hebben.
Work & Initiate: 
Via mijn werk probeer ik ook een steentje bij te dragen aan een socialere wereld. Ik studeer psychologie, in mijn ogen een gebied waarin het werk voor een belangrijk deel gericht is op het begrijpen
en helpen van je medemens. Ik heb een bijbaan in de thuiszorg, waarbij ik niet alleen huishoudelijk maar ook sociaal heel veel steun kan bieden. Daarnaast werk ik voor Joho, ik maak collegeverslagen en samenvattingen, om mijn medestudenten te helpen. Ook dat doe ik graag!

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters
My Content