Reis in India & Nepal: Inspiratie voor Wereldsupporters

Namaste allemaal!

Afgelopen zomer heb ik een reis gemaakt door India en Nepal. Wat was dat prachtig, wat heb ik veel meegemaakt, gezien en geleerd! 

Als je benieuwd bent naar mijn ervaringen deel ik graag de link naar mijn blogs met je: www.waarbenjij.nu/LanaIndiaNepal.

Maar wat ik vooral met andere Wereldsupporters wil delen, is een prachtig project waar ik bij toeval in Nepal op stuitte. Het heet de Peace Grove Nunnery, en is opgericht in Lumbini. Het doel is om meisjes die anders op zeer jonge leeftijd uitgehuwelijkt zouden worden onderwijs te bieden. Er wordt een afspraak gemaakt met de ouders: de meisjes verblijven tot hun 18e in de Nunnery, waar ze onderwijs krijgen. Op hun 18e mogen ze zelf kiezen of ze willen doorstuderen, door willen gaan als non of alsnog willen troouwen. 

Het mooie is dat het project is opgericht door een lokale monnik. Hierdoor staat de bevolking open voor het veranderen van hun tradities. Nu, 5 jaar na oprichting, is er al ondercapaciteit (er zijn meer aanmeldingen dan plaatsen). Dat is op zich natuurlijk vervelend, maar met flink wat hulp kan het project hopelijk groter worden zodat alle meisjes die aangemeld worden, geplaatst kunnen worden. En het is positief in de zin dat ouders graag willen dat de meisjes onderwijs krijgen!

Waarom ik dit met jullie deel? Je kunt hier vrijwilligerswerk doen natuurlijk! Voor meer informatie kun je kijken op de website: httppublic://blog/project1_0.jpgwww.lumbininuns.org/. Er is ook een facebookpagina: httpspublic://blog/project1_0.jpgwww.facebook.com/peace.nunnery.

 

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1542