Ouderen willen jonge vrijwilligers

Vandaag ben ik bij het Rode Kruis geweest en ben ik aangenomen als vrijwilliger voor activiteiten voor ouderen! Ontzettend leuk, want na mijn vrijwilligerswerk in Peru heb ik eigenlijk nog niets in Nederland gedaan, terwijl ik dat wel graag zou willen. Nu heb ik eindelijk iets gevonden wat ik kan combineren met mijn studie!

Het Rode Kruis organiseert iedere laatste woensdag van de maand een dagje voor een groep ouderen uit de buurt. Zo'n dagje kan bestaan uit koffiedrinken en een spelletjesmiddag, een creatieve activiteit of een uitje. Veel ouderen hebben individuele begeleiding nodig omdat ze bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. Aan iedere oudere wordt daarom een vrijwilliger gekoppeld. Het Rode Kruis is dus altijd naarstig op zoek naar extra mensen.

De ouderen vinden het ook heel erg leuk als er jonge mensen bij komen. De meeste vrijwilligers zijn namelijk ook al redelijk op leeftijd, en de ouderen zijn erg enthousiast als er een jonger persoon met frisse ideeën bij komt. Het enthousiasme van de ouderen maakt het werk daarom heel leuk!

Dus hier een oproep: als je af en toe een middagje tijd hebt, meld je dan aan bij een afdeling van Het Rode Kruis bij jou in de buurt. Je zult met open armen worden ontvangen en je hulp zal enorm gewaardeerd worden!

Follow the author: LanaDonse
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]