WorldSupporter Magazine of emmeken.vandendungen

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
De meest bijzondere reis die ik meegemaakt was is sowieso de reis naar Ghana bijna een half jaar geleden.
We hebben dit land van zoveel verschillende kanten gezien, en erg veel verschillende indrukken opgedaan. We hebben gezien hoe onze kinderen in het weeshuis het hadden, maar ook dat het nog armer kon zoals in het Noorden van Ghana. Het is zo anders dan in Nederland of in de rest van Europa. Van te voren had ik nooit kunnen verwachten wat een enorm verschil we zouden meemaken
Experience & Leisure: 
Mijn vrije tijd besteedde ik vooral aan tv kijken, harp spelen en fotografie.
We zijn sinds augustus weer terug in Nederland en ik merk nu dat ik me steeds meer begin te interesseren in het nieuws over ontwikkelingssamenwerking. Hierom ben ik me ook voor mijn vervolgstudie veel meer gaan orienteren op dit gebied. Mijn interesse gaat nu uit naar culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, gecombineerd met Afrikaanse taal en cultuur.
Learn & Develop: 
Bij het weeshuis, Buduatta Orphanage, in Ghana zat een zogenaamd schooltje. Wat wij verwachtten bij school was ver van wat het in werkelijkheid was.
Twee lokaaltjes met wat tafeltjes en bankjes die bijna uit elkaar vielen.
Help & Change: 
Nu ik bijna een maand terug ben in Nederland, na mijn reis naar Ghana blijven de verschillen opvallen.
Natuurlijk kan je niet overal bij stil staan, maar vooral de kleine dingen in het dagelijks leven vallen op. Vorige zomer heb ik met mijn familie vier weken in Ghana gezeten, in een weeshuis vlakbij de hoofdstad Accra. Het leven is niet te vergelijken: waar zij blij mee kunnen zijn is onvoorstelbaar. We hebben de wereld letterlijk van een andere kant gezien, wat op ons allemaal heel erg veel invloed heeft gehad.
Work & Initiate: 
In de zomer hebben wij dus eigenlijk een aantal weken gewerkt in Buduatta, het waren eigenlijk klusjes die je kon doen waar anders nooit tijd voor was.
En natuurlijk spelletjes spelen met de kinderen. Hier werk ik bij de McDonald's waar je zoveel verspilling ziet. Het is voor mij moeilijk om te zien hoeveel er weggegooid wordt en hoeveel afval er is. Van de kinderen in Ghana zagen we dat ze niet genoeg eten kregen, laat staan dat er genoeg vitamines inzaten.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters