Betere Wereld

Als we dan een betere wereld willen voor mensen, dan moeten dieren ook beter behandeld worden. Vandaar dit filmpje: http://www.vrouwen.nl/view/48272/Heftig%3A+bio-industrie+in+beeld
Echt belachelijk. Ik weet niet waar het is, op school hadden we het opgezocht en kwamen we uit op een land als China. Alsnog, in Nederland is het niet veel beter. Het eerste wat je ziet op het filmpje is een kippenstofzuiger om de kippen te 'vervoeren'. Scharrelkippen hebben het niet veel beter, iets meer ruimte. Biologische kippen hebben het daarentegen wel goed. De scharrelkippen kunnen niet naar buiten, de biologische kippen wel. Deze kippen hebben dan ook een goed leven met heek erg veel ruimte.

Dit doet me weer denken aan de handel met Afrikaanse landen en fair trade. Ik let steeds meer op in winkels waar iets vandaan komt. In een aantal winkels is het me ook opgevallen dat er reclame wordt gemaakt als een shirt is gemaakt van biologisch katoen: er hangt dan een groen kaartje aan. Dit geeft voor mij wel aan dat duurzaamheid steeds meer een rol speelt. Ik heb er nog niks van gekocht, aangezien ik niet meer zoveel kleren koop als eerst. Momenteel heb ik niks nodig en een jeans van vorig jaar kan nog best!

Contributions, Comments & Kudos

Ah kijk, ik wist nooit het

Ah kijk, ik wist nooit het verschil tussen scharrel en biologische kippen. Bedankt voor het weetje. Ik ga van nu af aan biologische eieren halen. =)

Hahaha dat is er alweer één!

Hahaha dat is er alweer één!

--

Zo waar ja!! Waar ik echt achter ben gekomen tijdens mijn project in Vietnam, is dat de zogenaamde "ontwikkelingslanden" velen malen beter omgaan met hun dieren dan dat wij dat doen.

Wellicht worden ze in hun laatste levensfase niet altijd even geweldig behandeld, in de broeiende hitte met de poten vastgebonden langs de weg, maar de rest van hun leventje lopen ze lekker vrij rond in de natuur, krijgen genoeg voeding en kunnen gewoon genieten.

Wellicht toch eens nodig dat de Westerse Wereld even terug kijk naar waar we vandaag kwamen.

XX

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of emmeken.vandendungen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 3
Selected Categories