Ghana Slave Dungeons Documentary

http://www.youtube.com/watch?v=25fh-9ZSlqU

Er wordt wel eens gezegd dat de ontwikkelingslanden onderontwikkeld zijn omdat ze een hele fase hebben overgeslagen in de tijd van de slavernij. De afhankelijkheidstheorie zegt dan ook dat onderontwikkeling het gevolg is van de ontwikkeling van de rijke, westerse, ontwikkelde landen. Ze kunnen er niet uitkomen omdat ze nog grote schulden hebben. Schuldverlichting zou dus een stap in de goede richting zijn. Eerlijke handel is een tweede punt, hoe kunnen deze landen hun producten op de westerse markt krijgen als ze allemaal heffingen moeten betalen? Misschien moeten we allemaal wel meer doen aan het 8e millenium ontwikkelingsdoel: eerlijke handel en schuldverlichting. In 2015 willen we namelijk een oplossing bedacht hebben voor de schulden. Maar, er is natuurlijk al heel veel vooruitgang! 75% van de export in 2004 kwam al belastingvrij binnen en in 1996 was dat nog maar de helft. Het grootste probleem nu is denk ik de subsidies die aan westerse boeren worden gegeven. Hierdoor kunnen arme landen niet concurreren.

Het lijkt er, volgens de afhankelijkheidstheorieën, dus wel op dat het westen een grote rol speelt in de onderontwikkeling door de slavernij. We hebben in Ghana ook rondleidingen gehad door verschillende forten, (Elmina Castle en Cape Coast Castle)wat heel erg indruk op me maakte. Hierbij dan ook een filmpje over Elmina Castle. Afschuwelijk wat hier gebeurd is.

Contributions, Comments & Kudos

Ik keek toevallig gisteren in

Ik keek toevallig gisteren in de Albert Heijn naar de chocola. Was blij verrassed om te zien dat alle chocola van Albert Heijn UTZ of Max Havelaar is. Zelfde de goedkoopste repen. Ik weet niet hoe andere supermarkten dat doen, maar toch goed om te zien dat ook grote bedrijven een klein beetje meehelpen.
That said, we zijn er natuurlijk nog lang niet. Maar het gaat de goeie kant op! Bedankt voor de link.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of emmeken.vandendungen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 1
Selected Categories