Mondeling ervaringen doorvertellen

Ik heb gemerkt dat mensen erg geïnteresseerd zijn naar de ervaringen die ik in Ghana en met eerdere reizen heb opgedaan. Ik heb natuurlijk veel verhalen en foto's op facebook geplaatst, en veel mensen hebben dit gedeeld. Ik werk in een pizzeria en ik ben al 3 keer gevraagd: 'Ben jij niet dat meisje die naar Ghana is geweest? Mijn dochter vertelde me over je' of 'Ik heb je langs zien komen op facebook'. Dat is natuurlijk heel erg leuk om te horen, na een half(!) jaar nog! Ik vind het heel erg leuk om mensen te vertellen wat mijn werkzaamheden en ervaringen zijn geweest. Maar ook veel verschillende mensen zijn hierin geïnteresseerd; collega's van mijn ouders, mijn studiegenoten, maar ook kinderen die horen dat ik 'naar Afrika' ben geweest. Als ik het vertel ga ik er weer helemaal in op en komen alle mooie en minder mooie momenten weer aan me voorbij. Ik heb al meerdere meiden over Ghana verteld die door mijn verhalen zelf ook enthousiast zijn geworden om vrijwilligerswerk te doen. Ik had nooit gedacht dat ik mensen zo zou kunnen inspireren. Ik bedoel, ik! Dat geeft een heel fijn gevoel. Ik heb zelf voordat ik naar Ghana ging ook contact gezocht met mensen van mijn leeftijd die hetzelfde hadden gedaan in Ghana. Het is toch fijn om een houvast te hebben en al een beetje te weten wat je te wachten staat, ook al kan je dat nooit zeker weten, je moet het natuurlijk allemaal zelf beleven! Een meisje vroeg mij laatst hoe goed je nou eigenlijk Engels moet kunnen spreken, want zij wil erg graag gaan maar is bang voor een taalbarière. Ik heb haar uitgelegd wat je allemaal in het Engels moet kunnen en hoe ze kan oefenen. En guess what: ze gaat volgend jaar een paar maanden vrijwilligerswerk doen in Ghana! Ik heb ook nog wat spulletjes over die niet meer in mijn koffer pastten de vorige keer, dus ja... Nu móét ik natuurlijk wel een keer teruggaan. Ik wilde graag met een vriendin gaan aankomende zomer, maar zij is helaas op het laatste moment afgehaakt. Ik heb nu voor mezelf besloten dat ik volgend jaar weer ga. Kan ik ook nog even sparen en dan kan ik mooi wat langer gaan. Want ik ben echt van mening: hoe langer je er bent, hoe meer je kan betekenen. Ik vind het heel erg leuk om mensen te inspireren en enthousiast te maken voor zulke reizen. Want het opent je ogen op een hele andere manier en het is zó anders dan de toerist uithangen en alleen maar een beetje rondkijken. Het is wel wat spannender, om jezelf midden in zo'n cultuur te gooien, maar je leert en zóveel van én je kan een steentje bijdragen. Ik ga lekker door met mijn ervaringen delen met mensen, op interent maar ook door mondeling mijn verhaal aan mensen door te geven. 

Image
Follow the author: rubyegging
More contributions of WorldSupporter author: rubyegging
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]