Image
WorldSupporter profile of rubyegging
Image
Travel & Move: 
Ik heb al veel bijzondere dingen mogen zien en meemaken. Heel apart vond ik fietsen door de sloppenwijken van Bangkok.
Heel aangrijpend om eens echt zo dichtbij te staan bij mensen die zo dicht op elkaar wonen. (2011) Ook bijzonder was om kleinschalige koffieplantages te bekijken en de boeren te bezoeken in Tanzania. Zij worden gesteund door Machimbuko, die het mogelijk maken dat deze boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun goede koffie. En wat smaakt de koffie die op zo'n natuurlijke wijze wordt geproduceerd toch goed!
Experience & Leisure: 
Ontspanning haal ik uit mooie films kijken, en mijn favoriete films zijn 'Australia' (over de 'gestolen generaties' en discriminatie van gekleurde kinderen) en Rebelles (zeer aangr
ijpende film over het leven van een meisje uit Afrika als kindsoldaat). Ik eet (veel te) vaak bij restaurant Gringo's hier in mijn stad, waar je heerlijke Mexicaanse gerechten kan eten.
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school deed ik mee aan verschillende acties om geld op te halen.
Ook doneerde ik geld aan een vriend die een actie op had gezet om geld op te halen voor zijn broertjes met een stofwisselingsziekte.
Help & Change: 
Ik heb door kerstkaartjes met een bericht over mijn plannen vrijwilligerswerk te gaan doen en op facebook mensen te vertellen wat ik ga doen geld opgehaald, tot nu toe 520 euro.
Verder koop ik op vakantie vaak juist spullen uit lokale winkeltjes en probeer ik mensen te helpen waar het kan.
Work & Initiate: 
Ik werk in een pizzeria en we sponsoren soms goede initiatieven van basisscholen die geld willen inzamelen door tegoedbonnen te geven voor bijvoorbeeld een veiling.
Daarnaast wordt sinds een paar jaar het afval goed gescheiden.
My Latest Activity
Image

Ik heb gemerkt dat mensen erg geïnteresseerd zijn naar de ervaringen die ik in Ghana en met eerdere reizen heb opgedaan. Ik heb natuurlijk veel verhalen en foto's op facebook geplaatst, en veel mensen hebben dit gedeeld. Ik werk in een pizzeria en ik ben al 3 keer gevraagd: 'Ben jij niet dat me...

Image

Dit is Patricia, het dochtertje van een de van vrouwen die het eten voor de kinderen op de Kidz Active school verzorgen. Ze is vernoemd naar de oprichtster van de organisatie Vrijwillig Wereldwijd, die deze school ook heeft opgezet. Een blijk van waardering lijkt mij!

Image

Hier heb ik de juf een tijdje geholpen en de kinderen nieuwe leerzame spelletjes proberen te leren. Veel met plaatjes en kleuren, dan blijft het begrijpelijk voor deze kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud.

mijn sponsorgeld

Ik zou graag nog eens duidelijk op een rij zetten wat ik precies met mijn sponsorgeld (750 euro) heb gedaan: - stof gekocht voor nieuwe uniformpjes voor de kinderen van de school waar ik werkte - een nieuwe schommel voor een ander schooltje - nieuwe (metalen) banken voor datzelfde schooltje - eten (...