En nu verder.

Zelfreflectie interview Janet Dagadi

 

Om goede vragen te formuleren is een hele kunst. Ik vond de voorbereiding van het interview dan ook erg lastig. Het leven van iemand in Kenia is heel anders dan dat van een westers meisje. De vraag; Wat is je favoriete kleding merk? zal dan ook niet van toepassing zijn. Ik was voornamelijk geïnteresseerd in het verleden van Janet. Wat heeft haar gemaakt tot de persoon die ze nu is.

 

Na enkele vragen ben ik erachter gekomen dat ze een lastig verleden heeft gehad. Iets wat ik als westerling me totaal niet kan voorstellen. Het leven van Janet, en dat van de  gemiddelde Keniaan, staat in het teken van hard werken. Hard werken om te kunnen eten en de familie te kunnen onderhouden. Het leven draait niet om leuke dingen doen met vrienden of genieten van je welverdiende vakantie. Ik vind het jammer, Kenia is een prachtig land en heeft veel mooie natuur en cultuur. Het gene wat ik het ergst vind is dat zij daar niet van kunnen of mogen genieten.  Daar is geen tijd of geld voor. Doordat het een erg arm land is is iedereen totaal geconcentreerd op het verdienen van geld.

Toch vond ik het bijzonder dat Janet vol lof over haar dochtertje vertelde en graag een bestaan wil opbouwen voor haar en haar kind. Ze heeft een doel voor ogen en ik heb zo het idee dat ze daar niet van zal afwijken tot dat dit volbracht is.

 

Ik hoop Janet  nog een keer te spreken in de toekomst. Graag zou ik willen weten hoe ze er dan voorstaat en hoe het met haar dochtertje is. Ook zou ik vragen of het haar al gelukt is om een salon te beginnen.

Follow the author: kamila Guarch
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: kamila Guarch
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]