Jaar geleden

Een jaar geleden was ik net zo'n twee/drie weken terug van mijn eerste vrijwilligersreis naar Sri Lanka die ik zelf ging maken. En hoe geweldig is die geweest. De dingen die ik daar heb meegemaakt, die ik daar heb gedaan en die ik daar heb gezien zal ik nooit meer vergeten. Dit geldt natuurlijk net zozeer voor mijn tweede reis naar Kenia en Tanzania.

Nu heb ik daar een hoop meegemaakt en hier heb ik al heel vaak over verteld en geschreven, maar hoe is het precies gegaan nadat ik begin maart dit jaar terug kwam?

Natuurlijk was het fijn om terug thuis te zijn in het begin, maar al snel begon hier het 'dagelijks leven' weer en eigenlijk miste ik het reizen en het ontmoeten van nieuwe mensen, het helpen van mensen, noem maar op al heel snel. Nog steeds denk ik regelmatig aan de geweldige tijd die ik daar heb gehad en hoe graag ik eigenlijk weer terug wil of iets anders in die richting wil gaan doen. Helaas is daar nu even geen tijd voor, omdat ik nu alweer een tijdje bezig ben aan m'n nieuwe studie Klinische Technologie. Deze studie, die ik eigenlijk deels heb gekozen met behulp van mijn ervaringen tijdens deze reizen zoals ik al eerder heb vermeld, bevalt me heel erg goed en geeft toch weer aan dat vrijwilligerswerk ook voor zulke keuzes erg behulpzaam kan zijn.

In het begin was ik nog redelijk actief op blogs etcetera, maar dat zwakt na een tijdje natuurlijk een beetje af. Wel ben ik nooit vergeten wat ik allemaal heb gezien en hoe ik de mensen in zulk soort landen kan helpen en hoe ik kan helpen voor een betere wereld.

Ik heb enorm veel mensen verteld over mijn reizen en heb volgens mij ook heel veel mensen enthousiast gemaakt om zoiets te gaan doen. Op mijn oude middelbare school ben ik aanwezig geweest op een soort 'open avond' en ook heb ik al twee keer bij Travel Active open dagen mijn verhaal kunnen doen, en foto's en souvenirs kunnen laten zien. De mogelijke nieuwe vrijiwilligers die op deze open dagen kwamen heb ik een hoop informatie kunnen geven die ze misschien uit brochures en via sites niet gekregen konden hebben, en ik heb vaak gehoord dat ze dit heel erg nuttig hebben gevonden. Ik zou dit ook zeker aanraden voor mensen die ook het idee hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ga langs bij open dagen en praat met oud-vrijwilligers die alles zelf hebben meegemaakt. Deze kunnen een perfect beeld schetsen hoe je reis er ongeveer uit komt te zien en wat je kunt verwachten.

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zoveel heb kunnen doen voor de wereld en vind het super dat ik het via blogs, via open dagen en natuurlijk gewoon via facebook of mond-tot-mond kan overbrengen. Er zijn absoluut plannen om in de nabije toekomst meer landen te bezoeken met verschillende culturen en hier ook mijn steentje bij te dragen.

Follow the author: larissanagtegaal
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: larissanagtegaal
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]