Verslag reis

Hierbij een kort verslag van mijn geweldige reis.

Na een lange reis naar Durban zijn we 3 nachten verbleven op Warner Beach vlak buiten Durban.
We waren daar in een prachtig hostel van waaruit ongelovelijk uitzicht hadden op de zee.
Vanuit daar zijn we dagtripjes naar allemaal plekken gaan maken om daar te werken/helpen in het dagelijkse leven van de lokale mensen.
We zijn bijvoorbeeld naar een sloppenwijk gegaan met begeleiding van Palm Tree en daar hebben we de hele dag leuke spelletjes met die kinderen daar gedaan.

Na die dagen zijn we op safari gegaan met de groep. Daar hebben we allemaal typische Afrikaanse dieren gezien.
Het was heel gek om al die dieren die je normaal op de survival progamma's ziet in het echt te zien. Dat maakte het extra speciaal.

De volgende dag waren we aangekomen in Mother of Peace. Hier wonen 85 weeskinderen in 12 verschillende huizen, samen met een huismoeder. Daar zijn we 5 nachten gebleven en hebben we daar een schooltje opgeknapt. Het was een leerzaam verblijf voor veel dingen. Daar hebben we bijvoorbeeld geleerd hoe we moesten Zulu dansen. Helaas was
ik daar toch niet zo goed in. Maar bijvoorbeeld ook in hoe je het beste een muurtje opnieuw kan schilderen. Veel praktische tips en feitjes zijn mij dus ook bij gebleven. 

Vanuit daar zijn we naar Lesotho gegaan. Dat is een land in Zuid-Afrika in het gebergte Drakensbergen. Het is het hoogst gelegen land in de hele wereld. 
Het Drakensbergen is ongelovelijk mooi en groot. Het viel me erg op hoe veel kleur verschil was in het landschap. Het kan trouwens ook door de zon komen maar dat weet ik niet. 
In lesotho is het veel minder groen, het is veel grijzer en het grootste deel van het land lijkt niet gebruikt. Maar schijn bedriegt, elk stukje land van Lesotho wordt gebruikt door de inwoners. We hebben daar meel gemalen terwijl we werden toegezongen door de vrouwen uit het dorp. Ik vond het een hele rare manier van zingen maar wel een leuke nieuwe ervaring. De dag daarna gingen we paardrijden. Ik had dat nog nooit gedaan dus dat vond ik behoorlijk heftig.

 

Daarna zijn we weer terug naar Warner beach gegaan waar we weer wat dagtripjes in en rond Durban hebben gemaakt.
We zijn bijvoorbeeld dit keer wel echt in Palm Tree gaan helpen en spelen met de kinderen daar. Het was daar hardstikke leuk.
Na 2 nachten was het weer zo ver… We moesten weer naar huis.

 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of Isak Verkaik
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
13
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd