Mijn eerste wereldsupporter indrukken

Mijn reis heeft me erg aan het denken gezet over de situatie in Nederland.Aller eerst viel mij tijdens de reis heel erg op dat de sfeer tussen mensen hier heel anders is dan in Zuid-Afrika. Ik vond de sfeer die wij in Nederland hadden altijd heel normaal omdat ik niet beter wist. Maar dat is in Zuid-Afrika heel anders, daar is iedereen veel aardiger en gemoedelijker tegen elkaar. Als we bijvoorbeeld langs gingen in een sloppenwijk reageren die mensen heel anders dan wij zouden doen. We waren met zijn 23 en toch ontvingen ze iedereen met een grote glimlach en deden we leuke spelletjes met ze. Dat zouden wij hier niet doen in Nederland.  Verder heeft het me wel aan het denken gezet dat wij het hier toch wel veel beter hebben dan daar. Dus dan moeten we wel wat minder gaan zeuren met zijn allen. Bijvoorbeeld over het douchen, ik zou vroeger al gaan zeuren als ik er na 5 a 10 minuten onderuit moest komen. Dat heb ik door de reis helemaal niet meer. Ik hoop dat mijn mede reisgenoten ook zulke dingetjes hebben opgemerkt.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Isak Verkaik
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
11
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.