Het schaamteloze liegen - 28-10-2014

Lieve Allemaal,

Afgelopen vrijdag hebben we overdag dus heel veel gerelaxt, omdat alles afgerond was voor school. Dat was eerlijk gezegd wel heel erg lekker. 's Avonds zijn we met Shireen, Karin, Sanne en Diana uit eten geweest. Opnieuw bij Misono. Het was erg gezellig en hebben heerlijk gegeten. Veel gesprekken gehad. Na het avondeten werden Hannah en ik door de taxi afgezet bij het huis. De andere vijf dames: Kamila, Shireen, Karin, Sanne en Diana zijn uitgegaan bij een club. 'Gypsys' genaamd (bij mijn weten). Het schijnt dat de avond heel leuk verlopen was, toen ik 's ochtends wakker werd keek ik op mijn telefoon. Hierop vond ik een aantal berichtjes van een van de andere meiden. 'Kijk dit nou!' Gevolgd door foto's van een van de meiden zoenend iemand. Vervolgt werden de berichtjes: 'Ze is met hem naar huis gegaan!' Ze is voor vijf minuten vermist geweest, maar vijf minuten na het telefoontje van de bezorgde jongen, stapte ze weer binnen in het huis. Wat een sensatie haha en ik was er niet eens bij. Kun je nagaan.

Op zaterdag hebben we nog even geluncht met Karin, Shireen en Sanne om de avond van gisteren te bespreken en ze veel plezier te wensen tijdens de reizen die ze gaan maken. Hun stage is officieel afgerond, dus zij beginnen aan de reizen.

Wij hebben deze week nog stage gelopen in het Hope Centre. Dit is een HIV centre. Om dit even eenvoudig te omschreven, dit is een centrum waar alle patienten gratis behandeling krijgen voor de HIV. Wanneer ze langskomen voor hun routine controle, moet de verpleegkundige vitale functies controleren. Bloeddruk, hartslag, saturatie, ademhalingsfrequentie en gewicht. Bij vrouwen wordt gevraagd of ze zwanger zijn en of ze anticonceptie gebruiken. Bij mannen en vrouwen wordt daarna gevraagd hoeveel bedpartners zij hebben of deze op de hoogte zijn van hun HIV status en of ze zelf HIV getest zijn en zo ja, wat hun uitslag is. Dat is eigenlijk zo'n beetje alles dat de verpleegkundige in deze kliniek doet.

Het valt me ontzetten op hoe de mensen hier ALLES bij elkaar liegen. Mannen kijken de verpleegkundige niet aan en antwoorden schaamteloos 0 of 1 bedpartner. Terwijl algemeen bekend is dat de Keniaanse man hier gemiddeld 2 tot 3 vrouwen heeft. Alles draait om SEKS. Nu de vrouwen, wanneer hun gevraagd wordt of zij gebruik maken van anti conceptie, twijfelen zij eerst. Vervolgens zeggen ze: 'Hmm... Ja natuurlijk!' Wanneer je vraagt wat ze dan precies gebruiken antwoorden ze: 'Condooms'. Zonder de verpleegkundige ook maar een keer aan te kijken, terwijl ze het antwoord geven.

En ja, bij alle andere vragen kijken ze de verpleegkundige continue aan.
Maargoed, dat is nu allemaal voorbij. De stage is nu officieel afgerond.

Vandaag direct mijn tas ingepakt, want morgen om 19.30u vliegen Kamila, Hannah en ik naar Mombasa! We moeten helaas nog wel even kijken welke spullen we meenemen voor de school in Malindi, want we hebben alles ingepakt, maar we vrezen het ergste. De spullen voor de schoolkinderen wegen meer dan we toegestaan zijn om mee te nemen.

Ik ben zenuwachtig, voor de reis naar Mombasa, maar ook omdat ik in mijn achterhoofd weet dat ik nog maar 2 nachtjes in dit huis slaap en nog 7 nachtjes in Mombasa. Dan nog 1 gebroken nacht in het vliegtuig, maar dan ben ik echt weer thuis!

Tot heel snel allemaal!
Dikke knuffel,

Stephanie

Follow the author: xstefferd
More contributions of WorldSupporter author: xstefferd
This content is used in bundle:
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]