Image
WorldSupporter profile of xstefferd
Image
Travel & Move: 
In 2013 ben ik op vakantie geweest in Suriname het is bijzonder om te zien hoe dit land zich nog in de kinderschoenen bevind. Deze vakantie heeft mijn drang naar verre reizen aangewakkerd.
Na mijn trip door Suriname, ben ik mij ervan bewust geworden dat er nog veel mensen in armoede leven, of het minder goed hebben dan ik. Zo vertelde iemand in Suriname mij, dat het gemiddelde loon hier 1500 SRD per maand is, dat komt overeen met ongeveer 375€. Ik schrok hier zo erg van, dat ik overal waar ik kwam extra fooi gaf. Niet iedereen wilde deze extra fooi aannemen, maar ik spoorde ze aan het toch te doen. Voor €5 moet ik minder dan een half uur werken, waar de mensen in Suriname ruim twee uur voor moeten werken. In Kenia ben ik op bijzondere plekken geweest. Wat mij het meeste opviel is dat de armoede hier in Kenia heel aanwezig is, maar er bestaat ook veel rijkdom. Mensen met wie ik in het ziekenhuis werkte vertelde mij dat ze in de sloppenwijk wonen. Zij zien er verzorgd uit en lijken niet arm. Zij vertelde mij hier ook dat mensen er vaak ook voor kiezen om in een sloppenwijk te wonen. Alles is hier gratis, elektriciteit, water, onderdak. Alleen het eten kost geld. Dat maakt het voor inwoners aantrekkelijk hier te blijven. Toen de regering de sloppenwijken probeerde op te knappen, protesteerde de bewoners hier ook hevig tegen.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn omgeving. Ik probeer zo bewust mogelijk te leven en zo min mogelijk weg te gooien. Ik zorg graag voor mijzelf en andere mensen.
Wanneer ik vrije tijd heb, probeer ik zoveel mogelijk mensen te helpen in het regelen van zaken waar zij zelf niet goed uitkomen. Ik heb door mijn reizen ervaren dat het doneren van geld via grote organisaties weinig effect maakt in ontwikkelingslanden. Ik ben hier dan ook vol op tegen. Als je iets wilt betekenen, moet je in je vrije tijd naar zo'n land toe reizen en echt iets betekenen op lokaal niveau.
Learn & Develop: 
Vanuit onze hogere school kreeg ik de mogelijkheid om verpleegkundige ervaring op te doen in het buitenland. Ik heb drie maanden in Kenia gewoon en dat heeft een grote indruk gemaakt op mij.
Ik heb kinderen van een weeshuis kunnen vermaken en wat bij kunnen brengen. Ik heb in een ziekenhuis geholpen met het beter maken van mensen. Voor een basisschool in Malindi (kust van Kenia) en een weeshuis in Nairobi heb ik spullen ingezameld en gekocht om te doneren. Waarde speelt hierin geen rol, als je maar een lach op een gezicht toveren kan ben ik tevreden. Op de middelbare school heb ik enkele meegedaan aan inzamelingsacties voor goede doelen.
Help & Change: 
Ik ben een vierde jaars HBO verpleegkunde student. Afgelopen drie maanden heb ik gewoond in Kenia. Hier heb ik voor mij studie vrijwilligerswerk verricht in een ziekenhuis.
Mijn tijdelijke verblijf in dit land heeft een grote indruk op mij gemaakt en mijn mening over ontwikkelingshulp versterkt. Ik heb vijf dagen in de week gewerkt voor deze organisatie en ben een hoop ervaring rijker geworden.
Work & Initiate: 
Ik loop jaarlijks stage in de zorg, vanwege mijn opleiding HBO verpleegkunde. Daarnaast werk ik nog extra in de zomer in de thuiszorg.
Op deze manier verdien ik een extra zakcentje. Sinds mijn zeventiende jaar werk ik iedere zaterdag in een viswinkel. Dit is zeer divers en het werkt zeer motiverend en geeft voldoening om te zien dat klanten je inzet waarderen en iedere zaterdag terugkomen. Sommige klanten komen al 30 jaar in de winkel!
My Latest Activity
Hulpeloos en radeloos

Mijn hemel, Ten eerste wat ben ik lang niet aanwezig geweest op de pagina. Oke, Joho heeft ook een beetje blaam, want toen ik in maart probeerde in te loggen waren ze bezig met het aanpassen van de site. En als ik dan naar de site van wereldsupporter surfde, kreeg ik weken lang een 'offline bezig me...