Palm Tree

Dit hele blog bericht gaat over het project waar ik de laatste 2 dagen ben geweest.

 Even een korte uitleg over het project, en dan het moment wat mij tot nu toe het meeste heeft geraakt.

Palm Tree is een project van Ross, Yvonne en Peter. Zij zijn 2 geweldige mensen die begonnen als vrijwilligers bij dit project, en daar nu wonen. Er zijn 16 kinderen hebben geadopteerd. Ja 16, 16 verschillende kinderen. Van gehandicapte kinderen tot kinderen met ADHD, voor geen enkel kind sluiten ze de ogen. Alle kinderen hebben geen ouders meer, doordat zij zijn vermoord, overleden of om andere redenen niet voor hun kind konden zorgen.

Ze hebben zo weinig geld, maar zorgen zo goed voor de kinderen.

De kinderen hebben allemaal hun eigen hobby. Zo is er een jongen Philani die armbandjes en andere kunstwerkjes maakt en deze verkoopt. Niet alleen hij maar ook andere kinderen doen dit. Een klein olifantje kost rond de 50 rand en een armbandje rond de 30. Als een kind een knutselwerkje verkoopt, mag hij/zij 10% van de opbrengt houden. Elk kind verdiend ongeveer 60 rand per maand (wat voor de kinderen super veel is). Het andere geld wordt besteed aan het gezin, maar ook aan een leuke vakantie.

 Dat brengt me bij het volgende…

 De hele familie probeert een jaar lang te sparen voor een vakantie van 3 dagen. Afgelopen jaar gingen alle 16 kinderen naar de Drakensbergen van al het geld dat ze hadden gespaard. Philani vertelde hoe mooi en luxe hij de reis wel niet vond. Zoals Kim al zei: je voelt je op dat moment zo slecht dat jezelf 17 dagen in een hostel zit dat best luxe is. Op dat soort momenten besef je je echt hoe goed je het hebt. Misschien moeten we wat meer zijn zoals de kinderen bij Palm Tree. Hard werken voor een vakantie waar je naar uitkijkt. Er niet zomaar vanuit gaan dat we elke zomer op vakantie gaan (én voor de zoveelste keer naar Frankrijk gaan). Philani was nog nooit verder dan de Drakensbergen geweest, en wij zitten bijna aan de andere kant van de wereld. De meeste van ons hebben hard gewerkt om deze reis naar Zuid-Afrika te kunnen betalen, maar wij hadden help van sponsoren.

Follow the author: Lauraabrink
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Lauraabrink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]