Herinnering aan Uganda 1

Dit is niet een foto die ik zelf gemaakt heb, maar wel een foto die voor mij precies laat zien, hoe het leven in Uganda voor een gemiddeld persoon is. Op de foto zie je een meisje dat voor haar huis staat. Het huis ziet er misschien armoedig uit, maar is voor Ugandees doen, toch zeker gemiddeld. Ik vind dat de foto mooi laat zien (of eigenlijk niet laat zien) wat in Uganda de belangrijke dingen zijn. Hoe het land (de voortuin) bij een huis eruit ziet is echt niet belangrijk. Ook de scheuren in de muur zijn niet van belang. De jurk van het meisje is waarschijnlijk al door 5 anderen gedragen. Ik vind dat deze foto mooi laat zien, dat mensen in Uganda niet veel hebben, maar er toch het beste van maken. Het is op de foto niet te zien, maar ik kan me voorstellen dat er een moeder achter het huis hard aan het werk is om de familie weer van een maaltijd te voorzien. Vast niet iets speciaals, hoogstwaarschijnlijk rijst met bonen en wat aardappels. Maar de mensen maken er wel het beste van, en hier kunnen in Nederland nog heel veel mensen heel veel van leren.

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of sterrewibbens
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.