Het Jaar van Peru

Het is zover.... het jaar is aangebroken dat ik naar Peru ga! Een paar weken geleden heb ik vol spanning de reis geboekt via Mijn Bestemming Peru, mijn vliegticket geregeld en ben ik begonnen op onderzoek uit te gaan over alles wat met Peru te maken heeft. Toen ik begon met uitzoeken wat voor vrijwilligersreizen er allemaal mogelijk waren via Werelsupporter, werd ik overspoeld door de meest fantastische ideeën. Azië, Afrika, Amerika... ik kon haast niet kiezen. Toch was er één programma dat door mijn hoofd bleef spoken en dat me zelfs een hele nacht wakker heeft gehouden van enthousiasme: werken in een opvanghuis voor meisjes in Peru. Aan Peru had ik nooit eerder gedacht. Ik heb weleens een lijstje gemaakt van landen waar ik het liefste naartoe wil - waarbij alle landen overigens uiteindelijk op één kwamen te staan, dus het komt erop neer dat ik de hele wereld wil zien - en ik had wel bedacht dat ik naar 'een land in Zuid-Amerika' zou willen gaan, maar welk land, dat had ik niet gespecificeerd. Maar toen ik op het programma van Mijn Bestemming Peru stuitte, had ik het gevoel: dát is waar ik heen wil. Zeker toen ik zag hoeveel projecten er aan de gang zijn, waaruit ik opmaakte dat er veel vrijwilligers nodig zijn, leek Peru me de beste en leukste keuze. Bovendien zou ik daar Spaans gaan leren, en daarnaast vind ik de cultuur intrigerend. Vooral de historie van de Inca's is natuurlijk bekend, maar nu ik in boeken heb gesnuffeld, weet ik dat die maar een klein deel van de geschiedenis uitmaakt. Toch vind ik het een schrijnend idee dat er nu zoveel armoede heerst, terwijl de Inca's een ontzettend florissant rijk hadden opgebouwd. Daarom ben ik blij dat het mogelijk is om er vrijwilligerswerk te gaan doen. Eerst ga ik Spaans leren, want ik ga vier weken lang in een opvanghuis voor meisjes tot 16 jaar werken. Ik moet natuurlijk wel goed met hen kunnen communiceren. De eerste week in Peru ga ik daarom Spaanse lessen volgen, en nu ben ik me ook al aan het voorbereiden met een luistercursus plus dikke zelfstudiemap, zodat ik alvast de basis van de Spaanse grammatica en een goede vocabulaire opbouw. Ik ga heel erg mijn best doen om zo goed mogelijk aan de slag te kunnen in Peru! Nog steeds kan ik het nauwelijks geloven - het wordt een prachtige periode! Iets nuttigs bijdragen in het land dat ik ga bezoeken, heel veel zien en heel veel leren. Ik ben ontzettend benieuwd. Na mijn reis zal ik mijn ervaringen delen met meer blogs. Ik hoop dat ook jij ze zult lezen!

Follow the author: LanaDonse
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]