Een maand vol nieuwe kansen!

Het lijkt wel alsof iedereen september ziet als een nieuw begin, studies en werk beginnen weer dus tijd voor een nieuwe start. Helemaal hip zijn de 'challenges', gedurende een bepaalde periode werk je aan iets waarbij je elkaar steunt via de social media. Duizenden mensen gaan deze maand meedoen aan de buikspier challenge, de yoga challenge of de 30 dagen sugarfree challenge. Klinkt best leuk toch?

 

Ook ik kreeg een uitnodiging voor de buikspier challenge. 30 dagen elke dag een oefening en daarna zijn we allemaal strak. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar waarom het niet gewoon proberen? Kan ik dat mooi doen naast mijn hardloopchallenge die ik laatst ben begonnen. Met een glimlach klikte ik op accepteer de uitnodiging. Vriendin S stuurde dat ze al klaar was met de oefening voor die dag, ik stuurde dat ik m'n kop thee nog even op wilde drinken ;).

 

Al die challenges brachten me op een idee.. 'verbeter de wereld, begin bij jezelf' leek me hierbij een mooi streven en dus start ik de maand september met een derde challenge; empty your storage. In de afgelopen tijd heb ik het namelijk gepresteerd om mijn hele keukenla vol te stouwen met potjes, blikjes, pakjes en zakjes. Ik heb geen idee wat er allemaal in zit, de la begint te protesteren omdat hij zo zwaar is. Mijn portemonnee en geweten doen mee, want ik blijf steeds nieuwe dingen kopen en heb geen idee tot wanneer het houdbaar is dus straks kan ik alles weggooien. Kortom voedselverspilling alert! En dat wil ik niet op mijn geweten hebben zolang andere mensen het met veel en veel minder moeten doen, of soms zelfs niks te eten hebben.

 

Misschien heb ik de voedsel verzamelwoede overgenomen van mijn moeder - we vonden laatst een potje houdbaar tot 2010 (!)- of misschien komt het omdat ik in Afrika 6 weken lang alleen rijst en tomaten at en zie ik het als goedmaker. Hoe dan ook, september wordt de empty your storage challenge voor mij!

 

De eerste stap wordt het inzichtelijk maken van wat ik nou eigenlijk allemaal in die la heb zitten en tot wanneer het houdbaar is. De dingen die het eerste opmoeten zet ik vooraan, zodat ik ze niet vergeet. Daarna rest me slechts nog één ding: Elke dag met minstens 1 product uit mijn la koken en niets nieuws meer kopen tot de la leeg is en ik geen vervangend product meer heb!

Over een tijdje zal ik jullie een update geven. Doen jullie met me mee?

 

September, here we go!

Image
Follow the author: Elvira-Don
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Leuk initiatief en heel

Leuk initiatief en heel herkenbaar! Ik doe mee :-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1