Image
WorldSupporter profile of Ankederks1
Image
Travel & Move: 
Tijdens een vrijwilligersperiode bij het weeshuis Sunrise in Nepal heb ik de kinderen bij hun dagelijks activiteiten begeleid.
Daarnaast heb ik samengewerkt met de lokale bewoners en heb ik zelfstandig projecten opgezet binnen een specifieke context (behoeften van kinderen, andere cultuur). Daarnaast heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika bij het weeshuis Mother of Peacce. Mother of Peace is een weeshuis dat onderdak en scholing biedt aan 68 kinderen. Ik heb kinderen ondersteund en begeleid in hun dagelijkse ritme. Daarnaast heb ik de Social Worker ondersteund in het opzetten van groepstherapie, maken van individual development plan, herinrichten therapiekamer en het maken van verschillende kindlijsten.
Experience & Leisure: 
Naar aanleiding van mijn reis heb ik verschillende films gekeken over Azië. Een indrukwekkende film vond ik 'The killing Fields', in Cambodja ben ik op een van deze plekken geweest.
Dit heeft veel indruk gemaakt. Daarnaast vind ik het leuk om te winkelen. Ik probeer steeds vaker, indien mogelijk, in eerste instantie bij de kringloopwinkel te neuzen voordat ik nieuwe producten/kleding/meubels aanschaf. Daarnaast dans ik binnen een demoteam waarmee wij geregeld optreden. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook opgetreden bij de Feel good market in Eindhoven. Een markt waar internationale producten en fairtrade producten hoog in het vaandel staan. In het verleden hebben we ook voor Serious Request opgetreden om geld in te zamelen voor moeders die zijn geraakt door oorlog en conflicten.
Learn & Develop: 
Op dit moment sta ik als leerkracht voor de klas in groep 5/6. Daarnaast ben ik bezig met het zij-instroomtraject van de PABO. Ik haal ontzettend veel energie uit het werken met de kinderen.
Hiervoor heb ik pedagogische wetenschappen gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen binnen het speciaal onderwijs(Cluster 4). Ik heb me daar voor 100% voor alle kinderen ingezet om hen zo optimaal mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarnaast heb ik in Zuid-Afrika een onderzoek gedaan naar de invloed van vriendschapsrelaties op pro-sociaal gedrag bij weeskinderen. En heb ik tijdens mijn studie een onderzoek uitgevoerd naar Loverboys.
Help & Change: 
In mijn dagelijks leven ben ik bewust bezig met gezonde en verantwoorde keuzes. Heb ik echt een plastic zakje nodig en kan ik hem ook hergebruiken?
Wat zijn de ingrediënten van mijn voedsel en hoe is het geproduceerd? Kan ik het ook zelf maken? Moet ik wel echt de auto pakken of kan ik ook fietsen of met het OV? Voor mij gaat wereldsupporter niet alleen over wat je allemaal doet, maar ook over wat je allemaal laat! Ik kan helaas nog niet zeggen dat ik altijd de meest verantwoorde keuze maak. Ik ben er wel bewust mee bezig en probeer zo veel mogelijk gezond en verantwoord te kiezen. Ik koop bijvoorbeeld geregeld fairtrade producten, ik sponsor initiatieven van vrienden en/of bekenden m.b.t. goede doelen en ik doneer geregeld kleingeld aan het KWF tijdens het boodschappen doen.
Work & Initiate: 
Ik sta in twee groepen voor de klas waar ik me dagelijks inzet als wereldsupporter. Niet omdat ik het iedere dag plan, dit gaat vanzelf.
Vanzelfsprekend draag ik bij aan het thema 'onderwijs'. Directer helpen kan bijna niet. Ik denk goed na over materiaal (m.n. papier) gebruik. Vertel de leerlingen geregeld iets over mijn reizen naar Afrika en Azië en neem deel aan allerlei initiatieven op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en (het sponsoren van) goede doelen. Zo hebben we bijvoorbeeld al deelgenomen aan de week van de gezonde pauzehap en gaan we nog deelnemen aan de dag van de duurzaamheid.
My Latest Activity