goed voorbereid op reis: je backpack

Ik weet nog heel goed dat ik de avond voor ik 3 maanden weg ging mijn tas ging inpakken - oke misschien wat lastminute..je kunt het ook zien als flexibel ;) -
Ik had allemaal spullen naast elkaar op de grond liggen en wist echt even niet waar te beginnen. Na een google poging kwam ik gelukkig al wat verder. Dus hier mijn tips voor jullie!

Inpakken:
* Maak verschillende ' vakken' in je backpack voor verschillende spullen. Bovenkleding - ondergoed en toiletspullen - electronica etc. Door alles een apart 'vak' te geven weet je altijd waar je iets terug kunt vinden (kon ik namelijk nooit!). Het kan zijn dat je backpack deze vakken zelf heeft (had ik), maar sommige backpacks hebben 1 groot vak. Je kunt dan zelf vakken maken door de spullen in verschillende kleuren stevige (plastic) tassen te stoppen. deze kun je dan op elkaar stapelen. Kun je de kleur bij het type vak niet onthouden, dan kun je nog op de tas schrijven wat er in zit.

  • sushi!: maak van je kleren rolletjes, dan neem het minder plek in en kreukt het ook minder snel (al geef je daar na twee dagen niks meer om, maar toch).

wat neem je mee?:
* goede kleding is echt belangrijk, je zult in een warm land veel zweten en vies worden. Dus neem geen lichte kleurtjes mee, die krijg je na een maand afrikaans zand niet meer schoon. Zwart is alleen erg warm, dus ga voor een tussenkleurtje :).

*shorts: reizen gaat niet om sexy ondergoed, ga voor praktisch. Zo kun je zwemmen als je dat wilt, omkleden als je dat wilt en als je lang moet reizen zit het ook nog eens lekker ;)!

  • toilet artikelen: kies voor niet al te lange tijd voor mini's, maar dan niet de kleintjes maar die van ongeveer 100ml. Kies producten die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken:
    Body lotion kan dienen als parfum en maakt je huid lekker zacht. vaseline is echt voor alles goed! vochtig toilet papier werkt ook goed als washandje of opfrisser.

*medicatie: reis je met iemand samen? verdeel het dan! Pillen nemen soms veel ruimte in, je kunt er voor kiezen om ze uit de verpakking te duwen en in een plastic zakje mee te nemen, let er dan goed op dat ze niet nat worden en dat je weet wat er in het zakje zit (stop bijvoorbeeld de bijsluiter er bij!!).

*zonnebrand: factor 15 is leuk voor op een strand in spanje, maar op 1600 m hoogte in afrika gaan onze melkwitte huidjes daar echt niet blij van worden. Kies dus een goede bescherming (30) en smeer vaak. je kunt er voor kiezen om een leeg reisflesje mee te nemen. je kunt daar dan zonnebrand in doen voor in je tas, dan heb je het altijd bij je!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben, mocht je er meer nodig hebben of iets willen weten? laat dan je reactie achter :)!

Follow the author: Elvira-Don
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]