Terugblik

Wat is het afgelopen jaar snel gegaan! Het was het jaar waarin ik Wereldsupporter was, het jaar waarin ik heimwee had naar Guatemala, vooral naar alle lieve mensen die ik daar had leren kennen. Maar het was ook het jaar waarin ik aan mijn master Privaatrecht begon en waarin ik alles op alles wilde zetten om mooie cijfers te halen en aan mijn CV te werken. Dit alles is in mijn ogen goed gegaan en het jaar vloog dan ook om!

Voor degenen die het project TESS Unlimited niet kennen. Op de website staat een mooi filmpje dat een goed beeld geeft van het project, te zien via http://www.tessunlimited.nl/. Door Facebook werd ik goed op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen bij TESS Unlimited. In het najaar was Tessa, de oprichtster van TESS Unlimited, in Nederland en samen met haar en andere vrijwilligers hebben we toen meegedaan aan de Posbankloop in Velp. Daarna was er een gezellig pasta diner. Het doel was om de operatie van 3 specifieke kinderen te kunnen bekostigen, maar doordat iedereen zo zijn best had gedaan, hebben er nog veel meer operaties plaats kunnen vinden.

Eenmaal een tijdje in Nederland merkte ik dat ik graag ook actief met anderen voor een goede wereld bezig wilde zijn. Via een studiegenootje hoorde ik over een activiteit van het UNICEF Studententeam, een lezing over kinderrechten. Met mijn juridische achtergrond en liefde voor kinderen wilde ik hier graag bij zijn en na het bijwonen van de lezing wilde ik ook graag weten of ik iets voor het team zou kunnen betekenen. Ondertussen ben ik alweer een tijdje bezig met vrijwilligerswerk voor UNICEF. Samen met andere studenten brengen we het werk van UNICEF onder de aandacht bij studenten en proberen we geld op te halen. Voorbeelden van activiteiten die we hebben georganiseerd zijn een Valentijnsactie, een kledingverkoop en een filmavond. Daarnaast heb ik een studiegenootje enthousiast weten te krijgen om zich ook als vrijwilliger voor UNICEF in te zetten, niet bij het studententeam, maar als kinderrechtenvoorlichter op basisscholen!

Ook met betrekking tot mijn studie speelde het Wereldsupporterschap een rol. Meer dan daarvoor ben ik me bewust van het feit dat wij in dit gedeelte van de wereld een verschil zouden kunnen maken voor ons gedeelte, maar ook voor de rest van de wereld. Voor het vak Children’s Rights from an International Perspective heb ik een paper geschreven over migratie en kinderrechten. Dit is zo goed bevallen dat ik momenteel dezelfde docent als begeleider heb voor mijn scriptie. In mijn scriptie schrijf ik over de nieuwe Jeugdwet. Deze wordt in 2015 ingevoerd en zal het stelsel van jeugdzorg aanzienlijk gaan veranderen. In mijn scriptie onderzoek ik of de positie van de jeugdigen in Nederland door deze wetswijziging veranderd. Erg interessant!! Tijdens het schrijven van de scriptie luisterde ik regelmatig naar de afspeellijst met Wereldsupportsongs op YouTube, heel fijn om naar te luisteren! Voor motivatie en ontspanning kan ik het zeker aanraden!

Al met al was het een leerzaam jaar. Door het zijn van Wereldsupporter heeft het werken bij TESS Unlimited meer impact gehad. Ik ben mij afgelopen jaar bewust geworden van het belang van UNICEF en hun wereldwijde invloed. Aan de andere kant besef ik mij ook heel goed de waarde van kleine organisaties zoals TESS, met lokale projecten. Het actief zijn voor beide projecten gaf mij een goed gevoel en ik ben ook zeker van plan in de toekomst beide te steunen. Hopelijk krijg ik ooit nog de mogelijkheid om naar Guatemala af te reizen, want het land en het project hebben mijn hart gestolen.

 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: AnnemarieBroers
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1040