Tips voor fondsenwerving

Door het werken bij een vrijwilligersproject in het buitenland kwam ik niet alleen zelf op goede ideeen om fondsen te werven maar hoorde ik ook veel goede ideeen van andere vrijwilligers. Hier een overzicht van zowel grote als kleine activiteiten die je kan organiseren om geld in te zamelen:

- Schrijf een sponsorbrief voor vrienden, familie en collega’s. Het helpt als je al vertelt waar je het geld aan wilt besteden, bijvoorbeeld als je al weet wat bijvoorbeeld 1 schooluniform kost wat je wilt sponsoren, dan kan je dit vermelden. Ik had zelf daar aan de docenten gevraagd wat zij nog wilden hebben. Later heb ik aan mijn sponsors via een e-mail met foto’s en tekst verslag gedaan over hoe hun geld terecht was gekomen.

- Zet op je werk een potje neer waar collega’s een bedrag kunnen doneren. Dit helpt vooral als je daarvoor al over je plannen en motivatie hebt verteld. Enthousiasme werkt aanstekelijk!

- Als je een afscheidsfeestje geeft, geef dan aan dat mochten mensen een kadootje willen geven, je ze wil vragen om in plaats daarvan een kadootje te geven.

- Probeer dingen waar je anders geld voor krijgt, om te zetten in donaties. Zo kreeg ik e-mails van medestudenten waarin zij vroegen om aantekeningen en samenvatting. In ruil hiervoor wilden zij een vergoeding betalen. Iedere keer dat ik z’on email kreeg, stuurde ik een email terug met mijn materialen en het verzoek om de vergoeding te doneren aan het project waar ik had gewerkt. Meteen een stukje promotie voor jouw project en het geeft je gegarandeerd een goed gevoel!

- Meld je project aan bij Cafe Averechts in Utrecht. Dit cafe in Utrecht wordt gerund door vrijwilligers en elke maand kiezen zij een project uit waar hun winst en fooien naartoe gaan.
 

Follow the author: AnnemarieBroers
More contributions of WorldSupporter author: AnnemarieBroers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1 1