A blog with a mission!

Een mooi Oegandees gezegde luidt 'Mountains never meet, people do', en zo is het maar net. Zo heb ik dan ook vele mensen ontmoet op de jaarlijkse Afrikadag van de Evert Vermeer Stichting, en al deze mensen hebben vele interessante verhalen te vertellen waar je een hoop van kunt opsteken.

Ondanks het feit dat vele al jaren in Afrika wonen en ik er maar heen ga voor een paar maanden reageerde men heel erg positief. Iemand vroeg me wat ik van plan was en hoe ik dacht sponsors te vinden. Sponsors? dacht ik, waarvoor? 'Wat wil je bereiken met je vrijwilligerswerk?' 'Uhh' antwoorde ik dan. Je bereikt uiteraard meer wanneer je bekend maakt wat je eigenlijk gaat doen. Je kunt dan ook veel meer halen uit een paar maanden vrijwilligerswerk in Afrika, dat werd me wel duidelijk op de Afrikadag.

Na de Afrikadag ben ik dan ook gelijk gaan zitten met een pen en papier. Wat wil ik eigenlijk bereiken met het werk wat ik ga doen? Wil ik voor 3 maanden naar Afrika en het daarna allemaal vergeten? of wil ik meer? Dat was niet lastig, ik wil meer! Dan begint het met een goede opzet. Hoe kan ik sponsors verzamelen? Hoe kan ik mensen informeren over wat ik ga doen en ze er ook daadwerkelijk bij betrekken? En daar kwam ze langzaam uit de schaduw van mijn hersenen naar voren. Ik heb een blog nodig!

Het aanmaken van een blog zelf is niet het lastigste. Ikzelf had de meeste moeite met het verzinnen van een naam en het heeft me een goede week gekost om een naam te bedenken. Hoe? Het hielp me om erover na te denken hoe ik me wilde voorstellen, hoe het klonk. 'Hallo, ik ben Milene van Arendonk, eigenaar van ...' en zo is Ninasafiri geboren! Ninasafiri is Swahili voor 'Ik ben aan het reizen', zo leg ik mijn blog niet helemaal vast aan vrijwilligerswerk in Afrika, klinkt het enorm goed en sterk en kan ik er na mijn Afrika avontuur ook mee verder.

Een blog met een missie! Mijn blog is op 25 November 2012 geboren en is al 1 post en 1 pagina rijker en ook een hoop lezers. Het begin is er en nu de rest nog! Neem ook een kijkje op: www.ninasafiri.com

Groetjes, Milene

Follow the author: MvArendonk
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Bloggen

Hoi Milene,
Helemaal eens dat je een blog een goeie manier is om je ervaringen te delen! Mooie naam voor je blog! Je kunt via Wereldsupporter vast een hoop lezers trekken, die heel veel aan je ervaringen in Afrika hebben! Blijf je blogs ook hier plaatsen, zou ik zeggen!
Succes in Afrika!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1