Vrijwilliger zijn is hard werken..

Het is altijd een droom van me geweest, vrijwilliger zijn, iets goeds doen in de wereld, mensen helpen etc. In 2011 ben ik dan ook actief begonnen als vrijwilliger. Zoals altijd neem ik teveel hooi op de vork en begon ik tegelijkertijd bij Amnesty International, de voedselbank en KWF.

Mocht je de tijd hebben is het natuurlijk prima in een schema te passen maar uiteraard was ik bezig met het schrijven van mijn scriptie en het zoeken naar een betaalde baan. Erg druk allemaal en hierom moest ik na 5 maanden met plezier voedselpakketten te hebben uitgedeeld stoppen bij de Voedselbank.

Desalniettemin ging ik met veel enthousiasme, creativiteit en motivatie door bij Amnesty International. Het trekt me altijd erg aan om verhalen te horen van mensen die door zich te uiten, door op te komen voor anderen etc. in de gevangenis belanden. Vrijheid van meningsuiting wordt in Nederland al gauw als 'vanzelfsprekend' beschouwd maar Amnesty heeft mijn ogen geopend. In meerendeel van de wereld is dit niet zo vanzelfsprekend. Mensen vechten elke dag met gevaar om te worden opgepakt, om te worden gestraft voor het uiten van hun mening.

Het begon allemaal met Yoani Maria Sanchez, een Cubaanse vrouw die via haar blog de wereld betrekt bij wat er daadwerkelijk aan de hand is in Cuba, bij hoe de mensen worden onderdrukt en hoe begrensend de vrijheid daar daadwerkelijk is. Haar blog heeft niet alleen mij maar een hele hoop mensen aan het denken gebracht. Vrijheid is niet overal maar vanzelfsprekend.

Eindelijk afgestudeerd, gelijk een betaalde baan gevonden maar nog steeds actief als vrijwilliger bij Amnesty International. Nog steeds bezig met het aanvechten van mensenrechten en dan focus ik me voornamelijk op het vechten voor de rechten van de vrouw en vrijheid van meningsuiting. En hoe leuk en fijn en goed ik dit allemaal ook vind het is een zware taak. Vrijwilliger zijn is een zware taak, vechten voor iets goeds in deze wereld is een zware taak. Toch is het nodig, hoe zwaar die taak ook is en ik doe het met plezier.

Vanaf Februari zal ik me dan ook volledig inzetten als vrijwilliger, niet bij Amnesty International maar in Oeganda. Vrijwilliger kun je zijn in vele maten. Je kunt 1 keer per jaar collecteren voor KWF, je kunt 40 uur per week kinderen les geven of je kunt 1 keer per week voedsel uitdelen. Het maakt niet uit wat je doet, waar je het doet en hoe je het doet maar eenieder die andere helpt waar nodig maakt het verschil. Mensen zoals Yoani Maria Sanchez laten zien dat het nodig is en dat het wordt gewaardeerd.

Dus bij deze een pluim voor allen die zich inzetten voor een betere wereld!

Milene

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MvArendonk
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
5
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd