Hoe kan je je mooie vrijwilligerswerkervaringen het beste voortzetten in Nederland?

Laatst heb ik weer eens een enquête ingevuld voor iemands afstudeeronderzoek. 'Waar de vrijwilligers bij terugkomst behoefte aan hebben', was het onderwerp. En ik merk dat het me toch flink aan het denken heeft gezet.

Hoe kan je namelijk jouw mooie vrijwilligerswervaringen het beste voortzetten in Nederland? Toen ik zelf thuiskwam had ik geen flauw idee. Het is een enorm bijzondere en leerzame reis die je hebt doorgemaakt, maar het is over. En je Nederlandse leven gaat door. Ik heb er maanden mee gestruggled en wist mijn vrijwilligerservaring nog steeds niet echt een goed plekje te geven. 

Via mijn gevolgde voorbereidingstraining van Stichting Muses ben ik zo uiteindelijk ook op de terugkomtraining van Muses terecht gekomen. Een flink paar maanden laat (denk een maand of 4) ben ik daar toch heengegaan. En met succes! Op de dag zelf zat je met velen anderen die eenzelfde soort ervaring hadden gehad en die je begrepen. Ook hebben we een verhaal samengesteld waarin je jouw ervaringen op een leuke manier leerde vertellen, die je zowel op sollicitatie als in vriendengroepen kon inzetten. Heel fijn!

Maar wat het voor mij pas écht af heeft gemaakt, is dat ik die dag aan had gegeven trainer bij Muses te willen worden. Inmiddels, 9 maanden verder, geef ik al een half jaar voorbereidings- en terugkomtrainingen via Stichting Muses. Ik krijg enorm veel inspiratie van alle bijzondere vrijwilligers die komen en gaan. En bovendien kan ik ze ook veel geven door mijn ervaringen en verhalen met ze te delen! Dit is voor mij de sleutel geweest. Op deze manier kon ik mijn vrijwilligerservaringen niet alleen een goed plekje geven, maar ze ook levend blijven houden! Precies goed.

Dus op de vraag hoe je je mooie vrijwilligerservaringen het beste in Nederland voort kan zetten?

Laat je ervaringen voortleven!

 

Lieve WereldSupporters, vergeet niet wat voor inspiratiebron je bent en maak hier gebruik van!

(Kan jij ook lekker eeuwig blijven nagenieten van je mooie reis;) )

Image
Follow the author: Ruth
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]