WorldSupporter profile of JoHo Worldsupporter
Image

JoHo Worldsupporter

Travel & Move: 
Voorbeeld: "Tot nu toe heeft de sloppenwijk tour in Bangkok (2009) het meeste indruk op me gemaakt. Leuk om te zien dat we een jongere in opleiding als tourguide hadden.
Ik kies nu bewust vaker voor hostels en restaurantjes gerund door een lokale familie. Ook in Nederland kies ik trouwens vaker voor een bed&breakfast i.p.v. een groot hotel. Een must-do was voor mij de fairtrade coffeetour toen ik in Ecuador was; koop het nu ook vaker in de supermarkt!"
Experience & Leisure: 
Voorbeeld: "Mijn favoriete restaurant is al een tijdje La Iguana in Breda, met Latijns-Amerikaanse gerechten.
Een van mijn favoriete films is Blood Diamonds met Leonardo DiCaprio, over de diamanthandel in West-Afrika. Mijn luistertip: de cd 'Troubadour' van K'naan beter bekend om zijn nummer Wavin' Flag voor FIFA World Cup 2010. En natuurlijk alle teksten van Bob Marley."
Learn & Develop: 
Voorbeeld: "Op mijn middelbare school deed ik mee aan een sponsorloop voor Ethiopië, met een opbrengst van 3.433 euro! Ook gaf ik een presentatie over hulp in Afrika.
Na mijn examen heb ik een halfjaar Engels gestudeerd in Zuid-Afrika. Met mijn drie beste Zuid-Afrikaanse vrienden facebook ik dan ook nog regelmatig. Nu studeer ik toerisme en heb ik net het vak duurzaam toerisme afgerond."
Help & Change: 
Voorbeeld: "Ik ben actief voor een jongerenorganisatie waar we vaak brainstormen over de verschillen tussen Nederlandse jongeren en jongeren met een andere (culturele) achtergrond.
Verder doneer ik jaarlijks aan Unicef en koop ik (te) vaak fairtrade chocolade. Afgelopen jaar organiseerde ik met vrijwilligers een benefietavond voor de weeskinderen in Peru, waar we 563 euro ophaalden en 6 nieuwe donateurs hebben geworven."
Work & Initiate: 
Voorbeeld: "Ik werk bij de McDonalds en de koffie die we daar schenken heeft het Rainforest Alliance-keurmerk dat rekening houdt met de bescherming van het milieu en goede arbeidsomstandigheden v
oor de koffieboeren en hun gezinnen. Door de inspanningen van collega's en mijzelf verkoopt onze kantine nu ook fairtrade bananen. Dit jaar heb ik bij mijn kerstpakket trouwens gekozen voor een financiële donatie aan War Child. Binnenkort gaan we met collega's een inzameling houden op het werk voor het jongeren voedselopleidingscentrum in Kenia."
My Latest Activity
verzekeraar beoordelen

Er bestaan grote verschillen tussen de vele verschillende internationale verzekeraars. Hoe kan je als je niet bekend bent met een bepaalde verzekeraar toch beoordelen of je jouw verzekering bij hen wilt afsluiten? JoHo Insurances heeft op basis van jarenlange ervaring en feedback van internationale ...

8 & 9 februari 2020 Emigratiebeurs

De EmigratieBeurs wordt gehouden op 8 & 9 februari 2020 in de Expo in Houten. Deze beurs is een groot trefpunt voor emigranten, expats, werkzoekenden, ondernemers en andere landverhuizers. Ruim 160 stands in drie beurshallen met gratis lezingen en presentaties. De EmigratieBeu...

De Buitenlandbeurs: the world is your playground

De BuitenlandBeurs is hét evenement in Nederland op het gebied van studies, stages, vrijwilligerswerk, high school years, werk en taalcursussen in het buitenland. Droom jij over een studie, stage, tussenjaar of (vrijwilligers)werk in het buitenland? En wil je daar meer informatie over ontvang...

Wereldstage

Stage lopen en vrijwilligerswerk in Curacao. Ontmoet Wereldstage Curacao en oud stagiairs Wereldstage presentaties

  • 12.00 - Ontvangst bij JoHo
  • 12.15 - 12:45: Presentatie Wereldstage; voor iedereen die nog aan het oriënteren is en wil weten hoe Wereldstage werkt
  • 13.15 -...

Latest Activity of My Favorites
Questions & Answers: creating an account and profile page

 

  • What is WorldSupporter account and profile page?
  • Why a WorldSupporter profile?
  • What is a WorldSupporter Mini CV?
  • How can you draw attention to your profile or content?
  • What can you include in your personal profile?
  • How can others disc...