Heimwee naar Afrika

Afrika
Als mensen Afrika zeggen weet ik nu waar ze het over hebben.
Het is een begrip apart, en tenzij je er echt bent geweest kun je nooit bevatten wat het inhoud.
Afrika een enorm continent van Egypte tot Zuid-Afrika.
Zo ontzettend verschillend dat je het eigenlijk niet in een begrip kan en mag noemen.

Het warme hart van Afrika daar ben ik geweest.
En ik kan met zekerheid zeggen dat ik daar mijn hart heb verloren.
Heimwee is nu het allergrootste gevoel dat overheerst als ik terug denk, ook blijheid natuurlijk.
Want ik voelde me zo ontzettend thuis in Malawi, alsof ik op de plek was gekomen waar ik altijd al had moeten zijn.
Op de plek waar het normaal is om elkaar te helpen, waar je zoveel geluk kunt halen uit kleine dingen en waar materialistische dingen niet zo bepalend zijn voor je geluk.

Ik ben verwend, enorm verwend. Ik heb mijn ouders nog, een lief zusje, genoeg vrienden, een leuk vriendje en nooit heb ik honger. Ik kan naar school, naar de dokter en later kan ik kiezen wat ik wil worden In Malawi zijn al deze dingen zo ongelofelijk anders. Als mensen hun ouders allebei nog hebben is dat speciaal, als ze nog geen broertjes of zusjes zijn verloren aan HIV/aids ook.. Iedereen in Malawi wil verder leren, gezond oud worden en later kunnen zorgen voor hun gezin. Maar voordat ze zich hier zorgen over kunnen maken hebben ze nog 100 andere dingen die eerst hun aandacht nodig hebben.
Want een meisje van 16 zorgt voor haar 5 broertjes en zusjes, zij kan niet naar school, haar zusje is ziek, ze hebben veel te weinig te eten en hun piepkleine huisje staat op instorten.
Ik ben zo verwend, dat ik als Nederlandse, keuzes heb. Ik kan kiezen of ik verder wil leren, kiezen waar ik wil wonen, kiezen wat ik doe met mijn toekomst en daarbij ben ik niet afhankelijk van andere.
Malawi was een realitycheck!
Ik waardeer alles en iedereen hier nu zo veel meer, maar tegelijkertijd komt steeds dat nare gevoel naar boven, heimwee!
Heimwee naar die lieve mensen daar, de geur, het landschap, de aapjes, naar het project LIYO, naar elke ochtend om 6 uur opstaan, naar de zon, zelfs naar de rijst met eieren en vooral naar de vertrouwde en geweldige sfeer.
Ik voelde me thuis in Malawi. Ik heb geen heimwee gehad naar Nederland maar sinds ik in Nederland ben heb ik alleen maar heimwee naar Malawi.
Ik tel werkelijk de dagen af tot ik eindelijk van de middelbare school af ben en voor een jaar terug kan!

Follow the author: Laurie
More contributions of WorldSupporter author: Laurie
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]