Profielwerkstuk

Mijn profielwerkstuk, het afsluitende werk van mijn hele 6 aan middelbare school gaat over ontwikkelingssamenwerking in Malawi. 
Astrid en hebben het onderzoek in Afrika afgerond. We hebben enquetes afgenomen toen we in Malawi waren. De lokale bevolking was het er grotendeels over eens dat geld niet werkt en dat er ontwikkelingssamenwerking moet komen in de vorm van kennis, ervaring en materialen. Wij hebben allebei ook het idee dat dat het beste zou werken. Alleen we zijn  er achter gekomen dat bij het verstrekken van ontwikkelingssamenwerking zoveel partijen betrokken zijn, dat corruptie voorkomen bijna onmogelijk is. Want iedereen die weinig geld heeft wil ergens van profiteren. 
We zijn nu bezig met alle betrokken partijen uitwerken, en kijken welke voordelen zij hebben. Om zo een plan te schrijven waarmee meer goed gedaan kan worden op de juiste plekken. Waardoor ontwikkelingswerk veel effectiever wordt. 
Ook zijn we bezig met een onderzoek in Nederland. Om de meest voorkomende mening over ontwikkelingssamenwerking te peilen. En om te laten zien dat ook in Nederland heel veel misvattingen zijn over ontwikkelingssamenwerking. 
We hopen in December een plan te hebben waarmee we ontwikkelingssamenwerking van Nederland naar Malawi kunnen optimaliseren en zorgen dat het zo effectief mogelijk wordt. 

Follow the author: Laurie
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Laurie
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]