Yogyakarta en Baluran

In Yogyakarta hebben we 9 dagen doorgebracht. Aanvankelijk was het de bedoeling om 5 dagen te blijven. We waren van plan onze visa te verlengen en dan door te gaan maar we zijn langer blijven hangen. Er hing een hele relaxte sfeer in de stad en er was veel te doen.

We hebben de hoogte punten, Borobudur en Prambanan de tweede dag bezocht. De eerste dag hebben we in het immigratie kantoor en in de omgeving van ons hotel (waar veel oude Nederlandse gebouwen zijn) doorgebracht. We hebben het museum in vredeburg de derde dag bezocht. Het ging onder andere over de koloniale tijd en de politionele acties. Het was een beetje beschamend om te zien wat Nederland Nog geen 80 jaar geleden heeft gedaan. Zo hebben ze ondermeer een vliegtuig met medicatie van artsen zonder grenzen de lucht uitgeschoten en hebben ze iedereen die tegenwerkte vermoord, allemaal niet zo heel fraai. De Indonesiers lijkt echter geen haat gevoelens jegens ons te hebben.

Zaterdag hebben we familie van een vriendin van ons bezoekt. Ze is Indonesisch en haar familie woont in Yogyakarta. Na wat zoeken hebben we ze kunnen vinden. Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten. We hebben maandag's weer met ze afgesproken, toen hebben ze ons naar een mooie tentoonstelling van moderne kunst genomen. De tentoonstelling de week ervoor geopend en de kunstwerken roerde politiek en maatschappelijke punten aan.

We zijn ook naar een batik academy gegaan en hebben daar gezien hoe batik wordt gemaakt. We hebben daar ook wat batik gekocht voor thuis en voor familie.

Na Yoyga zijn we naar Baluran gegaan. Het was 14 uur reizen en we werden in een klein dorpje gedropt. Gelukkig kwam er al snel ieman naar ons toe die een homestay had. Daar hebben we de eerste nacht verbleven. De volgende dag zijn we het park in gegaan.

Het park is heel compleet met koraal, mangroves, jungle, vulkaan/berg en savanna. Met name de savanna vond ik bijzonder omdat het de eerste keer was dat ik in een savanna was. We mochten rondlopen zonder gids omdat er geen gevaarlijke dieren waren. Het was erg leuk om er met z'n 2e erop uit te gaan. We hebben veel dieren gezien. Er waren ontzettend veel herten en apen. De speciaalste dieren die we hebben gezien waren de great hornbill en waterbuffalo. Ook hebben we meerder kingfishers gezien.

De omgeving was prachtig, de vulkaan op de achtergrond van de savanna en de buffalo's en herten op de voorgrond zorgde voor een schilderachtig geheel (en mooie foto's).

De zonsopgang op het strand was ook erg mooi om te zien en zeker de moeite waard om voor op te staan.

Gisteren zijn we naar Bali gegaan. Door de rangers werden uit het park gedropt. Vanaf daar moesten we een bus pakken naar Ketapang en vanaf daar met de ferry naar Bali gaan. De bussen naar Ketapang waren echter allemaal bomvol. We hebben daarom besloten om te gaan liften. Al snel stopte een vrachtwagen. Hij moest naar Denpasar, niet ver van onze bestemming. De chauffeur kon redelijk engels wat wel prettig was. Hij maakte erg lange dagen, 14 uur per dag zonder vertraging. Hij transporteerde springbeds. Het was een mooie ervaring om met een truck door Indonesie te gaan.

De chauffeur was wel vermoeid en aan het eind moest ik heb een paar keer wakker schudden wat wel zorgwekkend was. Gelukkig is alles goed gekomen. Hij heeft ons bij een mac donalds gedropt die 24/7 open is, alle hotels waren dicht we kwamen namelijk om 2 uur 's nachts aan. We hadden geluk dat voetbal aanstond zo hadden we wat entertainment tijdens het wachten.

'S ochtends hebben we een taxi naar Ubud genomen waar we nu zijn.

Follow the author: Johan Veenstra
More contributions of WorldSupporter author: Johan Veenstra
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]