De FairPhone

Ik las in de krant over een goed initiatief, en wilde dat hier even delen. Je bent je er misschien niet bewust van, maar de huidige smartphones zijn nou niet bepaald milieu- en mensvriendelijk. Daarom is een nieuw Nederlands initiatief nu aan de slag om een eerlijke telefoon te maken: de FairPhone!

Deze smartphone is gemaakt van tin uit mijnen in een gebied dat deze bron van inkomsten bijzonder goed kan gebruiken, met arbeidsvoorwaarden die de mensen een goed loon geeft, alle onderdelen zijn te recyclen en te vervangen mocht er iets stuk gaan, en sowieso geen telefoon die maar een kort leventje heeft.

Al met al, goed voor mens, milieu en gebruiker! Hij is nu nog niet op de markt, maar je kunt wel je e-mailadres achterlaten om te horen wanneer hij te koop is. Hij gaat waarschijnlijk tussen de 200 en 250 euro kosten.

Ik ben hier achter gekomen door de NRC.next, en het hele artikel kun je hier lezen: Artikel (pdf)

Follow the author: MiriamvV
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: MiriamvV
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

FairPhone

Leuk initiatief! Ik had er inderdaad niet bij stil gestaan. Bij mijn eten en drinken koop ik wel fairtrade, maar bij mijn telefoon denk ik daar eigenlijk niet over na...

Interessant

HHhmm... Ik heb daar ook niet echt bij stil gestaan. Nou, mijn abonnement loopt binnenkort af en denk dat ik toch beter zal nadenken bij het kiezen van mijn volgende mobiele telefoon.
Meer mensen zouden hier over moet weten! :D Heel goed artikel, Miriam!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2