NFF - Lilet Never Happened

Deze week is in Utrecht het Nederlands Film Festival weer van start gegaan (NFF).

Gisteren ben ik naar de film Lilet Never Happened geweest, een zeer indrukwekkende film over een kinderprositué in Manilla, de Filipijnen. Haar moeder verkoopt haar lichaam voor seks met veel oudere mannen. Lilet neemt het heft in eigen handen en klopt aan bij haar zus, die werkt in een nachtclub/hoerenhuis. Daar gaat ze aan de slag als glazenophaler, maar beland al snel met mannen in bed. De Nederlandse sociale werkster Clair is gegrepen door Lilet en probeert haar te redden maar het koppige, getraumatiseerde meisje vindt dat ze wel voor zichzelf kan zorgen. Ze kiest voor de harde weg. Lilet is twaalf jaar.

De film is gebaseerd op interviews met Lilet. De maker van de film, Jacco Groen, heeft Lilet ontmoet in Manilla en haar geinterviewd. Haar verhaal heeft hem niet losgelaten en hij besloot er een film van te maken. Hij heeft de echte Lilet nooit meer teruggevonden, maar dit is zijn manier om haar een stem te geven.

Ik vind dat het onderwerp van de film heel direct te maken heeft met de Milleniumdoelen 2 en 3.

2, omdat Lilet niet naar school gaat. Clair werkt in een opvanghuis voor straatkinderen en geeft daar ook les. Lilet heeft echter een hekel aan school en verdient meer geld door te werken als dan dat ze naar school zou gaan.

  1. Lilet, maar ook de andere vrouwen worden in de film slecht behandeld. Milleniumdoel 3 gaat over het versterken van de positie van vrouwen.

Ik raad je zeker aan deze film te gaan zien!

Image
Follow the author: AnnedeBrouwer
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: AnnedeBrouwer
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

NFF

Bedankt voor de aanrader! Voeg je de NFF ook toe aan de agenda? Dan weet iedereen wanneer en waar het is. Ik ga in elk geval!

Interessant

De film klinkt heel interessant en ik wil/zal hem zeker kijken. Ken je ook de film Cidade de Deus? Dat is een film over kinderen in de sloppenwijken van Rio - Brazilië. Echt een aanrader!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2