Donderdag 15 mei – Eindelijk weer sporten.

Door vakantie, ziekte en het slechte weer hebben we een tijdje niet kunnen sporten, maar vandaag zijn we weer op het sportveld te vinden.
Als we op school aankomen blijkt dat de sportleerkracht er nog steeds niet is. Dat is wel even jammer. Gelukkig is de onderdirecteur er wel en hij komt ons helpen. Op donderdag beginnen we altijd met klas 6 en 7, maar het rooster is veranderd. De onderdirecteur verteld ons dat we met klas 4A en 4B kunnen sporten. Dit is een grote groep kinderen, maar hij gaat met ons mee om te helpen.
De meiden geven we twee tennisballen, zodat ze netball kunnen spelen. Dit is een erg populair spel bij de meiden en ze spelen het dan ook fanatiek.
Met de jongens doen we het balspel ‘iemand is hem, niemand is hem’. Ze hebben het al een tijd niet gespeeld en zijn razend enthousiast. Telkens als het spel is afgelopen zeggen ze: Another game. Another game. Ze willen het nog een keer spelen! Aan het eind laten we ze vrij voetballen en gaan we met de meiden nog een spel doen. We hebben het slaghout voor slagbal bij ons en hier mogen ze omstebeurt ballen mee wegslaan die de andere meiden dan moeten vangen. In het begin is het even wennen omdat ze nog nooit zoiets gedaan hebben. Na een tijdje hebben ze de slag te pakken en hebben ze er erg veel plezier in.
Het uur daarna krijgen we klas 5 mee. Er gaan nu twee andere leerkrachten mee om ons te helpen. Leuk om te zien dat de leerkrachten ook enthousiast worden over sport. Dit was eerst wel anders.
Marlinda gaat met de meiden en een vrouwelijke leerkracht tennisballen slaan en vangen. Ook deze meiden vinden het super leuk om bezig te zijn met het slaghout en zijn super fanatiek.
Michiel gaat met de jongens en een leerkracht voetballen. Ze doen een partijtje en ook zij hebben veel lol. De kinderen genieten erg van de twee leerkrachten die met ze mee voetballen.
Het waren weer twee ontzettende leuke sportlessen en we zijn blij dat het weer beter weer wordt om te sporten. We kijken uit naar de volgende sportles!

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]