Photo
Title: Vrijdag 31 januari – eerste sportles
Vrijdag 31 januari – eerste sportles

Vrijdag 31 januari – eerste sportles

Media of MichielVierhout
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Vrijdag 31 januari – eerste sportles

Vrijdag 31 januari – eerste sportles

Vandaag hebben we onze eerste sportles gegeven. De kinderen hebben van 8 uur tot 9 uur toetsen en van 9 uur tot 10 uur sport. Het veld van de school is erg klein om te sporten, maar er is ook een groter veld in de buurt. Hier moeten we een kwartier naar lopen en dan is de gymtijd zo voorbij. Maar na een gesprek met het schoolhoofd hebben we anderhalf uur gekregen om te sporten. We hebben dus tot 10:30 uur de tijd. We moeten zorgen dat we om 9 uur meteen naar het sportveld kunnen gaan. Daarom gaan we al op tijd naar school, want met de daladala’s weet je nooit hoe lang je onderweg bent.

Tegen 8:35 uur komen we op school aan. Het schoolhoofd verteld ons dat iedereen al klaar is om te gaan. Ze zijn eerder begonnen met de toetsen, zodat we eerder kunnen gaan sporten. Ze hebben er super veel zin in! De kinderen moeten in twee rijen gaan staan en dan wordt hun verteld wat we gaan doen. Vol enthousiasme leggen de kinderen hun schoolkaartje in de klas (deze dragen ze altijd om hun nek als een ketting) en gaan klaar staan. Met alle groepen van de primary school (bij ons groep 3 t/m 8) gaan we op weg naar het sportveld. De nursery school (bij ons de kleuters) gaat niet mee.

De kinderen gaan bijna nooit naar het grote veld, dus het is alleen al een groot feest om er heen te gaan! We lopen dan ook niet netjes in rijen en twee aan twee. Iedereen loopt door elkaar en een paar leerkrachten gaan voorop en een paar achterop. Zo lopen we met z’n allen naar het veld.

We splitsen de school in twee groepen. We beginnen met P1 en P2 (groep 3 en 4). De andere kinderen mogen zelf spelen op het veld. De school heeft twee ballen meegenomen. Eén bal is speciaal deze week voor ons nieuw gekocht om te kunnen sporten, super leuk! Ook hebben sommige kinderen hebben een zelfgemaakt balletje van sokken mee.

We hebben vier fel gekleurde stoeltjes van de kleuterklas meegenomen om een veld uit te zetten. We beginnen met een warming-up van twee rondjes rennen en doen daarna een estafette. Het gaat nog niet helemaal zoals het hoort, maar de kinderen genieten enorm. Ze moedigen elkaar aan en er wordt veel gelachen. Ook de andere kinderen op het veld zijn heerlijk met elkaar aan het spelen. Na een tijdje wisselen we. Ook bij deze groep is de estafette een succes. De kinderen hebben veel plezier en er zitten er een paar bij die flink hard kunnen rennen. Om 9:50 uur komt er een groep jongens om te voetballen op het veld. Dit doen ze meerdere dagen per week en wij moeten daarom meteen van het veld af en dat was wel even een raar einde. Achteraf hebben we met het schoolhoofd hierover gesproken en hij wist van het voetbalteam af, maar kon ons niet duidelijk zeggen op welke momenten het team op het veld traint. Wij zijn benieuwd hoe dit de komende weken gaat lopen in verband met onze sportles. De communicatie hier in Afrika is vaak erg minimaal. Gelukkig hebben we met z’n allen een leuke sportles gehad en met plezier lopen we weer terug naar de school. Het was een toffe eerste sportles en we kijken uit naar volgende week!

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]