The Super Young People Volunteer Embassy of Peace Leiden

Van 17 t/m is Leiden 'The Place to Be' met vele vredesactiviteiten (meeste zijn gratis)

Korte omschrijving van onze activiteiten – Eerste Multiculturele Jongeren Vrijwilligers Ambassade van Vrede in Nederland:

Gedurende de week mag iedereen meewerken aan een groot vredeskunstwerk!

17 september zal Harry van Bommel (parlementslid SP) een vredes- en kunst spreker zijn. Hij zal aan multiculturele jongeren over vredeskunst spreken.
Rosh Abelfatah een jonge vredeskunstenaar uit Syrie zal over vrede spreken. 10.30 -12.00 uur Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24, 2313 GG Leiden. Gratis entree.

19 september Multicultureel jongeren vrijwilligers vredesmusical geschreven door Natasha en Georgina Booth, uitgevoerd, geregisseerd, gefilmd, muziek etc door jongeren. Kinderen/jongeren kunnen de karaoke liedjes oefenen: www.youtube.com/cdmagz en daar een auditie video toesturen of informatie aanvragen. U kunt ook schrijven naar info@4uandu.nl 19.00 uur entree €1,00 voor het goede doel. Kinderen/jongeren oefenen woensdagmiddag 14.00 uur en krijgen avondeten.

20 september multicultureel jongeren vredesdebat met Joris Voorhoeve, Leiden Debating Union (studenten), Jannie Kuik, Sicco Claus en Kathelijne Schenkel, jongeren uit Leiden e.o. Merlijn Twaalfhoven zal een vredesimprovisatie met het publiek doen. DJ ImPuLZer. 19.00 uur vredesdebat met gratis versnaperingen. Oud-Katholieke parochie Leiden, Zoeterwoudse Singel 50
2313 EJ Leiden Gratis entree.

21 september Vredeskunstdag waar je zelf vredeskunst kunnen produceren en vrijwilligersdag.
14.00 uur t/m 17.00 uur koffie/thee (inlopen van mensen en vertoning van vredeskunst en vrijwilligers organisaties). Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24, 2313 GG Leiden Gratis entree

22 september Gemaskerd Venetiaans Vredesbal, Volkenkunde Museum Leiden 20.00 – 01.30 uur
Waarschijnlijk The Coolest and Best gemaskerd bal van het noordelijk halfrond! Met The Ziggy Stardust Experience ft Melissa Sneekes (Miss Nederland 2007) en DJ ImPuLZeR

En door bij ons te komen feesten draag je ook nog eens iets bij aan een goed doel! Namelijk aan kindsoldaten en gehandicapte kinderen in Azië en Afrika.

Dresscode:

Dames in (cocktail)jurk + (oog)masker (maskers zijn ook te koop aan de deur)
Heren in pak + (oog)masker)

Voorverkoop: €12,50
Aan de deur: €15,-

Tickets zijn verkrijgbaar via:

1)
httppublic://blog/vredesweek_evenementen_0_0.jpglink2ticket.nl/ordermain.aspx?elink=A1hXcUMFflhFVQ

(+eenmalig 0,70ct transactiekosten)

2)
Vanaf 3 september ook te koop bij Volkenkunde Museum.
Volkenkunde museum (Steenstraat 1, 2312 BS Leiden ).
Kosten: €12,50 (Dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur).

3)
Tot 19 september kunt u €12,50 overmaken aan:
Stichting 4U&U rekening nummer: 1625.53.609 onder vermelding uw naam en aantal vredesbal tickets (en stuur een e-mail aan info@4uandu.nl met uw gegevens). U kunt de tickets aan de deur van het bal ophalen. (ANBI geregistreerd )

== ==== ====== ======== ====
Wij hebben een van de grootste Casting agencies in Nederland gevraagd een oproep te doen voor kinder/jongeren acteurs en zij zullen vandaag 22000 mensen een oproep gratis voor ons sturen.

httppublic://blog/vredesweek_evenementen_0_0.jpgwww.youtube.com/playlist?list=PLF9723AEA5C35A2B8&feature=plcp dit zijn alle karaoke liedjes met voorbeeld.

VREDESWEEK 2012

Powered by Peace is het motto van de Vredesweek 2012. Hiermee willen we een einde maken aan geweld en onrecht rond het delven van grondstoffen. Olie, steenkool, goud en andere grondstoffen zijn vaak de oorzaak van conflict in plaats van een bron van welvaart en vrede.

Opbrengsten uit grondstoffen komen vaak niet ten goede aan armoedebestrijding, maar worden gedeeltelijk besteed aan het leger, of komen zelfs terecht bij rebellengroepen en criminelen. Op deze manier ontstaan nieuwe conflicten en worden lopende conflicten in stand gehouden. Regelmatig gaat de exploitatie gepaard met mensenrechtenschendingen.

In Colombia kunnen strijdende groepen zich bewapenen en de bevolking onderdrukken met de opbrengsten uit mijnbouw. Mensenrechtenschendingen zijn er aan de orde van de dag. Mensen worden gewelddadig van hun land verjaagd om plaats te maken voor mijnbouw. In de olierijke gebieden van Zuid-Soedan zijn honderdduizenden burgers van hun land verdreven en tienduizenden vermoord om ruim baan te maken voor de olie-industrie. In de Democratische Republiek Congo dreigen honderdduizenden gouddelvers hun bron van inkomsten kwijt te raken door de komst van industriële mijnbouw.

Ook wij komen dagelijks in aanraking met producten die gemaakt zijn met gebruik van omstreden grondstoffen. Bijvoorbeeld gouden sieraden, mobiele telefoons, of de stroom uit uw stopcontact. In de Vredesweek vraagt het Ministerie van Vrede aandacht voor dit belangrijke thema. Grondstoffen moeten niet langer grond zijn voor conflict maar wereldwijd een bron van vrede worden.
Dit is ons verhaal/omroep:

Wij zijn jongeren stichting 4U&U (For YOU and YOU) en zijn dit jaar Ambassadeurs van Vrede Leiden van het Ministerie van Vrede. Wij moedigen jongeren aan om vrijwilligerswerk te doen op een leuke manier.
Wij zijn Georgina, Natasha, Yasmin, Ashley, Christina, Jelke en Denise. De minister van Vrede is Jorgen Raymann. Wij organiseren van 17 t/m 22 september vele leuke vredesactiviteiten in Leiden zoals: vredeskunstdagen, een vredesdebat met o.a. Joris Voorhoeve, een gemaskerd Vredesbal in Museum Volkenkunde en op 19 september onze kinder/jongeren vredesmusical ‘Totoland’ geschreven door Natasha en Georgina Booth

Image
Follow the author: 4UandU
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]