Dreams

Hoe vaak denk ik niet terug aan die tijd in Sri Lanka, Kenia en Tanzania. Telkens als ik mijn foto's terug zie (bijna elke dag), zou ik zo het vliegtuig pakken en terug gaan. Ik mis het echt meer dan ik had verwacht en zo ook vorige week donderdagavond toen ik aanwezig was op een informatieavond van TravelActive. Ze hadden een ander meisje, Sanne, en mij gevraagd om als oud-deelneemsters van vrijwilligerswerk te helpen op deze avond. Toen in de laatste slide van de powerpoint een filmpje van een andere vrijwilligster werd laten zien waarin de kindjes uit Afrika op haar af kwamen rennen en haar stevig omhelsden, kreeg ik haast een brok in m'n keel omdat ik dat zelf natuurlijk ook heb meegemaakt en ik me daar het liefst nog steeds tussen zou bevinden.

 

Het was als eerste hartstikke leuk om de verhalen van Sanne te horen; zij had op een medisch project in Zambia geholpen. Maar vervolgens was het ook echt super om mijn eigen verhalen te vertellen. Tijdens de presentatie kregen wij per onderdeel de gelegenheid om onze eigen ervaringen te delen en ook vooral erna was er veel ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen.

Vooral dit was erg leuk, omdat ik vorig jaar precies in de schoenen stond van de bezoekers van de info avond. Toen kwam ik onzeker naar informatie vragen, wilde zo veel mogelijk details weten en zoveel mogelijk verhalen horen. Nu kon ik al mijn eigen verhalen delen en proberen zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren. Volgens mij is dat aardig gelukt met al mijn ervaring en ik heb veel mensen positief weg zien gaan. 

Ik heb ook kort iets over Wereldsupporter verteld, wat hiervan de bedoeling precies is, waarom het bestaat en wat je zelf kunt doen.

Na de presentatie werd aan Sanne en mij gevraagd of wij misschien nog foto's wilden sturen naar TravelActive die zij zouden mogen gebruiken voor bijvoorbeeld facebook, hun site of de brochure. Natuurlijk vind ik dat prima, leuk zelfs! Ik heb er meteen een hele hoop opgestuurd en ze waren er heel blij mee. Hopelijk kom ik ze ergens tegen binnenkort.

Hiernaast werd mij ook gevraagd of ik een blog wilde schrijven over mijn ervaringen, wat ik precies heb gedaan in Sri Lanka, Kenia en Tanzania, waarom ik voor vrijwilligerswerk en een tussenjaar heb gekozen en of ik nu een keuze heb kunnen maken voor mijn studie en hoe dat is gelukt. Deze zal ik de komende week maken en die zal ik ook hierop plaatsen.

 

Ik heb me overigens aangemeld voor twee studies: klinische technologie en medische wetenschappen en technologie. Terwijl ik voordat ik wegging naar Sri Lanka eigenlijk nog helemaal niet wist wat ik wilde gaan studeren, en ik ook totaal niet neigde naar iets technisch of iets in de gezondheidszorg, is dit het nu juist geworden. Ik denk dat dat wel deels te maken heeft met het vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan. In Sri Lanka, Kenia en Tanzania heb ik zoveel met kinderen gedaan wat mij misschien toch die verzorgende factor heeft gegeven. Daarnaast heb ik in Afrika heel erg veel gebouwd en meubels gemaakt wat naar mijn gevoel wel dat technische aspect is waar ik nu voor heb gekozen.

Er komen waarschijnlijk nog meer informatieavonden waar ik ga helpen, want TravelActive heeft een lijst gestuurd met data waaruit we kunnen kiezen wanneer we kunnen. Ik vond het erg leuk om te doen dus dat ga ik er zeker in proberen te houden.

 

Ik had een tijdje terug beloofd nog WorldSupporter Songs te uploaden en dat heb ik nu gedaan. Hieronder de links ervan. Ik denk dat deze filmpjes wel een heel mooi beeld geven van hoe de cultuur er in Afrika uitziet en wat voor muziek en dans daar voorkomt. Mij sprak het in elk geval heel erg aan en ik vond het bijzonder hoe verschillend dit ook is van het optreden in Sri Lanka dat ik geplaatst had.

https://www.youtube.com/watch?v=l8nav_NoAJE

https://www.youtube.com/watch?v=ZXPPEqDk8II

 

 

 

 

Follow the author: larissanagtegaal
More contributions of WorldSupporter author: larissanagtegaal
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]