Many small people doing many small things

Voordat ik begon met wereldsupporter vroeg ik mij af op welke manier ik mij nuttig zou kunnen maken voor een betere wereld. Ik zou maar voor een maand naar India gaan, wat kun je in een maand doen? Een maand ging, door alle ongelooflijke gebeurtenissen, in een oogwenk voorbij. Mijn superhelden krachten heb ik helaas niet heel India kunnen helpen, maar de bijzondere momenten met de kinderen uit het verzorghuis blijven mij, en ik hoop ook hen, bij.

Op dit moment ben ik in Berlijn en op een plek op de muur staat geschreven:´Many small people, in many small places, doing many small things, that can alter the face of the world´. Ik kan mijn steentje bijdragen, maar als ik mensen kan inspireren ook hun steentje bij te dragen dan hebben we een heel huis. Dingen die mij inspireren zijn kunst, geluk en samenzijn. Ik denk dat dat wel voor velen geldt. En zo kwamen mijn India reisgenoten en ik op het idee een groot, inspirerend, benefietfeest te geven. Een feest waarbij we niet alleen geld op zouden halen voor het project in India waar wij vrijwilligerswerk gedaan hebben, maar ook om andere studenten te wijzen op ons directe verband met de wereld om ons heen. We hebben iedere dag de keus om een negatieve invloed of een positieve invloed te zijn op de rest van de wereld, bij de kleinste dingen als eten, kleding of vervoer. Iedereen zou de verantwoordelijkheid moeten nemen om hetgeen wat ze doen, 'groen' te maken. Het moet een wisselwerking worden, consumenten moeten bereid zijn groen te kopen en leveranciers moeten investeren in een groene toekomst. Grote merken moeten fair trade gaan, energiebedrijven moeten groene stroom leveren en ondernemers zouden eigenlijk een deel van de opbrengst moeten gebruiken om te investeren in projecten in ontwikkelingslanden.

Wij besloten jong Amsterdam te laten zien wat 'goed feesten' is. Als doorgewinterde techno liefhebbers zijn Justine Broekhuizen, Niels Agterhorst, Mirjam van Bentum en ik sinds januari fulltime bezig geweest met fet organiseren van een techno-benefietfeest. We nemen een dagelijkse bezigheid van de jeugd van tegenwoordig en toveren het om naar iets dat niet alleen goed is voor hen zelf, maar ook voor jongeren aan de andere kant van de wereld en laten zo zien dat alles duurzaam kan! Hier dan meteen mijn eerste tip voor wereldsupporters in spe, neem iets waar jij goed in bent en leuk vind en tover het om tot iets 'goeds', passie is toch echt de sleutel naar succes.

Het begon als een idee, maar werd in de loop van de eerste maand steeds concreter. Via via bleken wij allemaal mensen te kennen die goed van pas zouden komen voor het feest. Het idee bleek een succes, we hebben ongelooflijk veel gehad aan alle helpende handen die kosteloos meehielpen aan het organiseren van het feest, in alle mogelijke manieren. Zo hielp iemand met het regelen van artiesten, maakten twee jongens een promotiefilm, hebben ongelooflijk veel mensen geholpen bij het promoten (zowel op facebook, als mond-op-mond, als promo materiaal verspreiden), hielpen kunstenaars met de inrichting van de zaal/logo/flyer/website en hebben we ongelooflijk veel positieve reacties gehad die ons hielpen in stressvolle tijden (want die zijn er geweest, heel veel).

Er kwamen ontzettend veel aspecten bij kijken, waar wij geen enkele ervaring mee hadden. Zo moesten we rekeningen houden met een strak tijdschema (want, het ene krijg je pas voor elkaar als het andere is geregeld), de keuze voor de perfecte dag, het imago van het feest, de perfecte teksten om artiesten en vrijwiligers te recruiten, het verminderen van concurentie, het behouden van vrede binnen de groep tijdens heftige discussies en vooral: de promotiestrategie, wat het feest kon maken of breken.

We zijn uiteindelijk laat begonnen met de promotie van ons feest. Dit kon pas een maand voor de datum van het feest, wegens het gratis regelen van de locatie/artiesten etc. De aankondiging begon groots, met de opname van een promotiefilm op nieuwmarkt, Amsterdam. De foto's zijn op de facebooksite van het feest meer dan 1700 keer bekeken en de uiteindelijke promotiefilm meer dan 4000 keer.

De volgende drie promotieacties waren op techno feestjes, belangrijk want dit is het publiek dat wij naar ons feest wilden trekken uiteraard. De eerste vond plaats op een feest voor 1000 man, wij hebben een kunstwerk gemaakt van honderden fluoricerende verfhandjes (het logo van het feest) in de vorm van een grote hand. We hebben met veel mensen gepraat over het feest en de foto's hiervan zijn meer dan 2000 keer bekeken. Op de andere twee feesten hebben we verfhanden op de lichamen van de feestgangers gezet en hier foto's van gemaakt. Deze foto's zijn ook op de facebookpagina van het feest geplaats en hier hebben wij mensen in 'getagt', waardoor hun vrienden via de foto's op onze facebookpagina terechtkwamen. De foto's hadden een bereik van 2100 en 3500 unieke bezoekers, belangrijk want deze mensen kwamen zo op de hoogte van het bestaan van het feest.

De laatste promotieactie was een geheime missie. Samen met een groep vrienden hebben we verfhanden door heel Amsterdam geplaatst, waardoor iedereen s'ochtends wakker werd en zich afvroeg waar die handen vandaan kwamen. Hier werden foto's van gemaakt en mensen wederom in getagt, zodat meer en meer mensen op de hoogte kwamen van het feest. Door een winactie werden de foto's vaker gedeeld en werd het bereik groter. De foto's zijn meer dan 3000 keer bekeken.

Al met al is facebook van essentieel belang geweest voor het succes van ons feest, vooral in de laatste week. Onze 'promomotors', onze vrienden, lieten al hun vrienden dingen van het feest liken en sharen, waardoor ons bereik steeds een stukje groter werd. Mijn tweede tip is dan ook, maak gebruik van je sociale netwerk. Wees niet bang om vrienden om hulp te vragen, goede ideeen worden met liefde ondersteunt en samen maken we grootse dingen! Facebook is daar een ontzettend handig hulpmiddel bij, een makkelijke manier om mensen op snel op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen.

Uiteindelijk zijn we, tot onze grote verassing (dit durfden we nooit te dromen), binnen een uur op het feest uitverkocht geweest, met nog een lange rij mensen voor de deur. We hebben meer dan 1250 man binnen gehad en de opbrengt telt daardoor 10 023, 62:een fantastisch bedrag. Naast een fantastische, leerzame ervaring en een geweldige avond voor velen, is dit feest van groot belang geweest voor de gypsy community waarnaar dit geld gaat. Met dit bedrag kunnen ongeloolijke dingen gedaan worden.

Mijn laatste tip is dan ook: wees niet bang om de uitdaging aan te gaan. We wisten niet zeker of dit een succes ging worden, maar met veel doorzettingsvermogen, hulp van fantastische mensen en veel, heel veel liefde, is dit een daverend succes geworden. Ik wens alle wereldsupporters net zo'n mooie ervaring toe als dit voor mij is geweest!

Follow the author: Kim
More contributions of WorldSupporter author: Kim
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

probleem met ploaden foto's

 
Hoi Kim,
Misschien lukt het uploaden niet omdat het bestand te groot is? Bestanden moeten kleiner zijn dan 1 MB. Is het een van de volgende bestandstypen?
Toegestane bestandstypen: jpg jpeg png gif pdf doc docx odt rtf txt ppt pptx.
 
Mocht je er niet uitkomen mail dan even naar info@wereldsupporter.nl. Je kunt de foto ook mailen. Dan kan wereldsupporter het voor je uploaden!
Succes!
gt,
Thomas

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1 1