Hekel aan plastic? Zo verminder je het!

Het lijkt wel alsof het iedere keer meer wordt: je plastic afval. Nu zijn niet alle plastics slecht voor het milieu en gezondheid [1], maar een groot deel wel en we stimuleren het verpakken in plastic allemaal met de boodschappen die we doen.

Nu zul je misschien wel denken dat je er dus ook niet zo veel aan kunt veranderen, maar dat kan wel degelijk door je koopgedrag enigszins aan te passen. Ik stuitte vandaag op een tip van een expert: het kopen van producten in een bulk of in papieren verpakking. Natuurwinkels stimuleren dit al massaal, maar hier in Utrecht zie ik de particuliere, goedkopere (vaak Turkse) winkels dit ook meer doen en ook op de markt kun je ervoor kiezen om een grotere hoeveelheid te kopen (en het vervolgens in je eigen stoffen tas mee te nemen). Producten als kruiden en granen zijn vrij lang houdbaar, dus je kunt ze langere tijd bewaren als je bang bent de grote hoeveelheid niet op te maken [2].

Ik raakte geïnspireerd door deze simpele oplossing en ging op zoek naar meer. Ik kwam op de blog van Emily Lowe uit die iedere week tips geeft hoe je je hoeveelheid afval kunt verminderen [3]. Ook heeft ze voor veel schoonmaakmiddel zelf recepten die goed lijken te werken. Een aantal handige tips wil ik hier ook met jullie delen:

1 Neem zelf een tas voor je boodschappen mee in plaats van dat je het plastic tasje uit de winkel aanneemt.

2 Herbruik zelf verpakkingen

3 Probeer zelf je producten te maken

4 Vermijd plastic zakjes of aluminiumfolie, er zijn genoeg andere manieren om je lunch mee te nemen

Gelukkig heb ik een aantal punten al wel in mijn levensstijl ingebouwd, maar toch kon ik van een deel van de tips nog wel veel leren. Zo gaat het bijvoorbeeld goed met mijn goede voornemen om mijn brood in een andere verpakking mee te nemen. Hoe zit het met jullie plastic verbruik?

Bronnen:

[1] httppublic://blog/1263035_520794584653239_165294278_o_0.jpgdier-en-natuur.infonu.nl/milieu/19416-plastic-in-het-milieu.html

[2] httppublic://blog/1263035_520794584653239_165294278_o_0.jpgwww.hetkanwel.net/2014/02/04/tip-zo-bespaar-je-een-hoop-plastic-verpakking/

[3] httppublic://blog/1263035_520794584653239_165294278_o_0.jpgwww.levenzonderafval.blogspot.nl/

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Ja, ik moet ook echt stoppen

Ja, ik moet ook echt stoppen met het meenemen van plastic zakjes voor m'n brood. Natuurlijk super slecht. Goed artikel!

als je hier echt grote

als je hier echt grote stappen in wil maken moet je eens kijken naar het NO WASTE project, elk jaar weer kun je meedoen, maar ze hebben ook gewoon goede uitleg en stappenplan voor wanneer je zelf wil beginnen!!

xx

Oh, wat leuk dat je een tip

Oh, wat leuk dat je een tip geeft zeg! Ik ga er meteen even naar kijken vanavond :-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3