En dan nu het weer voor morgen..

Piet Paulusma zou het er maar wat moeilijk mee hebben, het weer in Kaapstad. Zo onvoorspelbaar als de pest, maar dat maakt het wel leuker haha. Thuis word ik altijd Helga genoemd (Ja die van het weer ja) omdat ik altijd het weer bericht check. Hier doe ik dat dus eigenlijk niet, want hier weet je nooit wat voor ’n weer het is. Zo is het ’s ochtends super bewolkt en kan het regenen, zo is het een minuut later strak blauw en really hot. De Tafelberg maakt het allemaal nog wat interessanter, haha hoe druk kun je zijn met het weer.. Typisch Nederlands! Maargoed ookal is het overal strak blauw, op de Tafelberg hangt vaak een grote wolk die als een deken om de Tafelberg krult. Tja ik vind het altijd wel weer leuk om te zien, maar het is natuurlijk niet echt bijster spannend..

Dus nu naar more exciting stuff! Woensdag kregen we te horen dat er kaarten vrij waren voor een soccer clinic van Ajax Cape town voor Township kids van de scholen waar wij werken. Noooo idea dat er nog een Ajax bestond Shakele (de sportsguy van African Impact) droeg wel eens een shirt van Ajax maar ik dacht dat hij op de een of andere manier fan was van een Ajax voetballer. Blijkbaar is er dus een Ajax Cape Town haha, kwam ik die dag achter. Maargoed dat was allemaal nog een beetje onduidelijk want er zouden niet genoeg tickets zijn. Dus de dag van de clinic kregen we te horen dat we alsnog konden gaan! Super leuk! Oke ’s ochtends eerst nog even plannen wat we normaal vrijdag middag doen. Maargoed eenmaal done konden we gaan. En daar zaten ze dan, allemaal zenuwachtige jongens die de dag van hun leven tegemoet gingen. Bij de trainingsvelden van Ajax Cape Town werden we opgewacht door iemand van Ajax. Hij vertelde daar een mooi verhaal om ervoor t zorgen dat de jongens wat minder zenuwachtig werden. Daarna gingen ze in Ajax outfits het veld op om daar een training te volgen zoals ze bij Ajax zelf ook doen. Er werd ook nog even een wedstrijdje gespeeld. Leuk om te zien hoe de kinderen zo hun best deden. Een tour door het gebouw volgde na de wedstrijd en die Ajax guy vertelde wederom een mooi verhaal. Hij moedigde de jongens aan om nooit te denken dat je het niet kan,omdat je uit een Township komt. Dat ze niet de weg van drugs en gangs moeten volgen omdat ze denken dat ze niet goed genoeg zijn. Een mooi voorbeeld was een speler van Ajax die ook uit een Township komt. Ik denk dat zijn verhaal wel aan kwam bij de jongens. Ik denk dat het ze wel wat meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Daarna deden de jongens nog een quiz en konden ze kleine prijsjes winnen.
’s Avonds gingen we naar het Cape Town Stadium waar Ajax al zijn thuis wedstrijden speelt. Ze speelden tegen een team uit Johannesburg en verloren helaas, maar de sfeer in het stadion was super. Ook al was het hartstikke rustig de vuvuzela’s (hoe schrijf je dat :P) en trommels het gezang en gedans maakte dat we het allemaal super gezellig vonden. Ook leuk om het beroemde stadion van binnen te kunnen zien.

Zaterdag gingen we richting Muizenberg strand wat bekend staat als het surfers strand van Kaapstad omgeving. Dus drie keer raden wat we daar gedaan hebben.. JAAA! Super vet, surfen stond al een aanzienlijke tijd op mijn to do lijstje, bucketlist, wishlist of whatever. De wetsuit aantrekken alleen al voelt wel leuk haha, ja totally excited was ik. Maargoed helaas geen foto’s kunnen maken van mijn sufpraktijken maargoed. Er zijn getuigen die kunnen vertellen dat ik wel degelijk een aantal keren zowaar rechtop heb gestaan en een paar golfjes heb kunnen pakken. Maar ja wel eerlijk dat waren misschien gewoon een aantal Lucky shots ofzo, maar toch! Voor een eerste keer ben ik zeker niet ontevreden en smaakt het zeker naar meer! Na onze les hebben we nog even rondgehangen op Muizenberg strand. Daarna naar de Pub in Obs (waar ons huis staat) om Scotland Australia’s rugby wedstrijd te kijken. Twee vrijwilligers komen uit Schotland en Australie dus vandaar! Nogal gesloopt door onze dag was ik vroeg mijn bedje in (ja op zaterdag avond ja..kan je je voorstellen).

Zondag waren we lekker de hele dag op het strand. Om half elf lag ons handdoekje paraat, met een stel vrijwilligers hebben we daar de hele dag gelegen. Ultra relaxed maar toch totaal kapot terug van het strand haha. Maar wel lekker een dagje zonder enig besef van tijd! Het ijskoude water zorgt voor een goede verfrissing dus het is goed uit te houden op een dag met 34 graden..

xoxo Stefanie

Follow the author: Stefanie_Huurnink
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Stefanie_Huurnink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]