'Geen titel'

Totally random, maar wat gaat de tijd snel! Mijn vijfde week is ondertussen al begonnen en het einde van de projecten komt in zicht. Ik begeef me in een totaal andere wereld lijkt het soms, alsof ik nooit in Nederland heb gewoond. Klinkt heel gek maar toch is het zo. Ik heb echt een ritme gevonden en alles wat ik doe voelt vrij normaal haha.

Dusja ik kan nu wel weer gaan vertellen wat ik zoal heb gedaan op de projecten maar dat wordt ook een beetje saai. Dus ik ga eens wat over de kinderen vertellen denk ik.

Ik moet zeggen dat ik jaloers ben op die dametjes in GAPA die kunnen dansen als een malle! Haha die hebben wat moves die ik goed kon gebruiken in de Napoleon zaal van de Radstake.. Tijdens het afscheid van zes vrijwilligers hebben ze gezongen en gedanst. Een mooi gezicht want alle kiddo’s zijn enorm muzikaal en jaloersmakend ritmisch.
Een paar dametjes hebben daar trouwens ook wel een attitude maar je dat is eigenlijk alleen maar leuk om te zien.

Op een van onze sportprojecten loopt een meisje die zomaar het dochtertje van Beyonce had kunnen zijn, wat een mooi meisje is dat zeg! Zowieso is het een leuk gezicht om de meiden te zien met braids en exentions. Tot zover wist ik eigenlijk niet dat de reden van die extentions is dat Afrikaans haar gewoon eigenlijk niet zo lang wordt. Wat gewoon heel logisch is, maar ik had er nooit zo over nagedacht eigenlijk haha.

Op GAPA bevindt zich ook een opera zanger die als die zin heeft zijn gesprekken voert als een opera. Vrij hilarisch. Verder is er een verstandelijk beperkt meisje in GAPA die, als ze het naar haar zin heeft, zo veel uitstraalt. Ze kan zo mooi genieten van de kleine dingen die we haar brengen, die fonkeling in haar ogen als ze mag dansen of zingen is echt heel mooi. Misschien zouden we soms gewoon meer moeten genieten van wat we nu hebben. Ook de kleine dingen doen er toe realiseer je je wel meer als je hier bent. Ik weet de achtergrond van veel kinderen niet precies, maar volgens mij zou je het nooit snappen als je hoort wat voor een leven ze leven.

Ik heb het boek Nobody will ever kill me ondertussen ook uit. Als het goed is heb ik dar over verteld in mijn eerste blog hier. Wow wat die jongen heeft doorstaan en hoe die dan nu in het leven staat. Hij blijft zo positief in het leven staan. Na alles wat mensen heb hebben aangedaan heeft hij vertrouwen in het leven en zijn medemens, erg knap in mijn ogen.

Helaas heb ik niet zoveel foto’s van de projecten omdat een camera gewoon heel onhandig is. Ook wordt afgeraden om veel waardevolle spullen mee te nemen dus meestal is er een iemand per project met een camera. De laatste weken (nu dus :P) wil ik wat meer foto’s maken. En als ik terug ben heb ik heeeel veel foto’s van anderen dus dat is ook wel chill.
Gelukkig doe ik ook nog genoeg andere dingen i.p.v. project dus ik ga daar ook maar over vertellen. De hele week stond een beetje in het teken van alcohol heel eerlijk gezegd. Het waren een paar mooie avonden waar we lekker met zijn allen buiten hebben gezeten. Woensdag hadden we weer en Braai Night die wederom heel laat op gang kwam (vuurtechnisch gezien) maar wel weer heeeel lekker was!
Verder was Fridaynight eventsnigt. Helaas regende het toen blowjobsteals en moesten we naar binnen verhuizen en hebben we onze marshmallows maar boven de kaarsjes geroosterd. Met wat spelletjes om op gang te komen voor ons avondje stappen. Tegen advies in trouwens, waarom hoor je later!

Onderweg in de taxi naar Longstreet bedacht onze knuffel italiaan dat hij het raam wel op kon doen. Op de alle achterste bank werd ik ondertussen zeiknat omdat het raam niet meer dicht kon haha. Jeetje wat hebben we gelachen, de taxi chauffeur wist alleen niet helemaal wat die er mee aan moest maar uiteindelijk nog tamelijk droog aangekomen nadat het raam eindelijk weer dicht ging.
Ookal regende het binnen ook, het was een gezellige avond.

Met veel te weinig slaap toch maar opstaan omdat we om negen uur werden opgehaald voor een wijntour (vandaar het advies om niet te gaan stappen, of laat staan drinken). Een ander advies was een goed ontbijt voor vertrek. Nou daar hadden Suus, Ismay en ik ons wel op voorbereid. Sta ik lekker mijn eitje te bakken en mijn kaas te raspen staat de man van de Wijntour in de tuin te roepen. Hele huis wakker, de meneer was welgeteld 45 minuten te vroeg.. Toch maar even het eitje verder bakken en op mijn toast gooien om met toast en al de bus in te springen.
Op de klok toe tien over tien stonden we met ons eerste wijntje in de hand. Hoewel ik vrijwel niet tot nauwelijks kater verschijnselen had (thank god) was ik toch een beetje bang voor het verloop van de dag. Maargoed na de eerste ronde van wijntjes verdween dat al snel. Verschillende wijnen gecombineerd met (geiten)kaas was een goed begin. De tweede wijnboerderij had een opendag dus we konden in de kelders zoveel proeven als we wilden. We hebben het nog netjes gehouden ookal zeg ik het zelf! Opweg naar de derde boerderij konden we nog wat stukjes Biltong weg knabbelen die onze tourguy voor ons gekocht had.
De derde wijnboerderij verzorgde een heerlijke braai lunch voor ons die we ook wel goed konden gebruiken. De vierde was de kleinste wijnboerderij in de regio die eigenlijk heel exclusief was omdat ze niet verkopen in grote aantallen voor export ofzo. De vijfde wijnboerderij was van een oud Springbok rugby speler die nu bekend staat om zijn goede rode wijn. Samen met wat donkere chocolade was dat onze laatste stop. Ze hebben daar trouwens ook de wijn gemaakt voor de bruiloft van Charlotte en Albert van Monaco, tja niet dat mij dat zoveel uitmaakt maargoed wel leuk om te vertellen haha.

In de bus naar huis was het quiztime waar nog een fles wijn te winnen was. Ookal vond ik mezelf nogal briljant, we hebben niet gewonnen :P Maargoed niet getreurd iedereen kon een glas wijn krijgen. Ook onze tourguy gaf iedereen nog een goede slok Brandy waar ik een uur over heb gedaan want die was nogal sterk na zo’n dag van wijn drinken. According to Ismay hebben we 28 verschillende wijnen geproefd. Geen hele glazen maargoed genoeg om gezellig thuis te komen in een huis vol nuchtere mensen. Nog even een afzakkertje in de pub en toen ben ik tijdens de film in slaap gevallen!

Zondag hebben we met Gaby afgesproken. Ze doet dezelfde minor als ons en zit ook al een tijdje in Kaapstad. Helaas hebben we haast geen tijd gehad om af te spreken maar omdat onze andere tour op zondag niet door ging vanwege de regen van de vorige dagen zijn we op een prachtige zonnige dag naar Waterfront gegaan voor een lunch, een boottochtje, beetje winkelen en een drankje! Was gezellig om even bij te kletsen en haar ervaringen te horen. Wel grappig dat het bij haar ook niet helemaal altijd zo liep als gedacht. Part of the country I guess!

Nou jongens hopelijk beginnen jullie niet een beetje moe van me te worden haha. Probeer er altijd een leuk verhaaltje van te maken maarja ook wel veel te vertellen dusja. Nouja weet je in ieder geval een beetje wat ik zoal doe.. ;)

xoxo Stefanie

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Stefanie_Huurnink
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]