WorldSupporter profile of Manouk Ramselaar
Image
Travel & Move: 
Ik heb vanaf dat ik ongeveer 3 maanden was tot toen ik ongeveer 5 jaar was in Polen gewoond. Hier wist ik niet heel veel meer van aangezien ik toen erg jong was.
Drie jaar geleden zijn we met ons gezin in Polen op vakantie geweest. Met als doel van mijn moeder ons te laten zien waar we gewoond hebben en ons een beetje duidelijk te maken wat te cultuur van Polen is. Het lijkt redelijk veel op de Nederlands cultuur, maar is zeker niet hetzelfde!
Experience & Leisure: 
Ik ben druk bezig met geld in te zamelen om met worldmapping naar Uganda te gaan.
Hierbij informeer ik ook velen wat ik ga doen, en hoop zo ook een beetje hen te inspireren, zodat zij ook ooit nog eens op ontwikkelingsreis gaan!
Learn & Develop: 
Toen ik in het eerste zat, zijn we met school naar Engeland geweest, waar we verschillende optredens hebben gedaan voor ouderen.
Ook hebben we verschillende sponsorlopen gehad en heb ik vorig jaar aan een 24 uurs lessenmarathon meegedaan voor Kika. Momenteel ben ik met allerlei verschillende acties bezig om geld op te halen voor onze ontwikkelingsreis naar Uganda met school. We organiseren onder andere een lessenmarathon, een schoolfeest en een benefiet diner. Het gaat allemaal super!
Help & Change: 
Ik doe vaak vrijwillig dingen in het dorp, zoals vrijwillig coachen bij het korfballen. Verder speel ik klarinet bij de fanfare sint Cecilia van Vessem.
Met deze fanfare geven we soms vrijwillige optredens bij bijvoorbeeld een bejaardentehuis. Of voor mensen die een beperking hebben(gehandicapt zijn).
Work & Initiate: 
Ik werk bij de 4 Linden in Middelbeers. Aangezien ik hier nog maar net werk weet ik niet heel goed of ze veel aandacht besteden aan dingen zoals fairtrade.
My Latest Activity
Impact op mijn omgeving

Ik heb natuurlijk sinds mijn terugkomst erg veel aan mijn vrienden, maar ook aan mijn familie verteld. Vooral van één hele goede vriend, merk ik dat hij wel een beetje veranderd is door mij. Voordat ik ging vond hij altijd ontwikkelingswerk niet echt nuttig, dacht hij. Maar na mijn rei...

Image

How to play bottle soccer Purpose of the game is: To kick the ball in order to hit the bottle of another player, because who has the most water in his bottle at the end of the game, wins! 1. Every player needs a bottle filled with water 2. You have to make sure that your own bottle contains the most...

terug- en vooruitblik

Ik heb erg veel geleerd van mijn reis naar Uganda. Daar ben ik echt in gaan zien, hoe goed wij het hier wel in Nederland hebben. Maar ook hoe gelukkig je moet zijn, om alles wat je hebt. Daar kunnen wij Nederlanders zeker nog iets van leren namelijk. Altijd maar zeuren om de kleine dingen... Zo zeur...

Waar moet je op voorbereid zijn?

Voor mijn reis naar Uganda zijn we allemaal heel erg goed voorbereid door de organisatie 'Worldmapping'. Waar hebben ze ons dan precies op voorbereid? Nou, ze hebben ons verteld dat de leefomstandigheden daar toch wel echt even wat anders zijn dan we hier in Nederland gewend zijn. Zo heb je geen wc,...

vrijwilligerswerk in Afrika

In dit filmpje, zie je dat vrijwilligers zich inzetten om de gezondheid van deze mensen in Afrika te verbeteren. Dat is ook waarom ik de link leg met wereldsupporter, het vrijwillig inzetten voor mensen van een ontwikkelingsland, zodat dit land zich beter kan ontwikkelen.