millenium doel 7

Er is een millenium doel die zegt dat het aantal mensen die geen toegang heeft tot sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater in 2015 gehalveerd moet zijn. Ik ben afgelopen maand voor een week met school naar Ierland geweest. Toen ik daar kwam, dacht ik, oh even lekker mn flesje met water vullen bij de wc, aangezien ik toch wel erg dorst had. Toen ik het flesje had gevuld, wilde ik er meteen uit drinken, er van uit gaande dat het water natuurlijk gewoon drinkbaar was. Aangezien dat in Nederland overal zo is. Maar gek genoeg smaakte het water daar erg naar chloor. Het was dus niet heel goed gezuiverd, je zou er niet ziek van worden, maar toch, het was niet helemaal schoon. Ik merk dus dat er nog veel gedaan moet worden om op zo veel mogelijk plekken drinkwater te krijgen. Niet alleen in ontwikkelings landen, maar dus ook in landen hier in de buurt, zoals Ierland dus. Voor ons als Nederlander, spreekt het voor zich om schoon water te hebben, maar dat is het dus zeker niet.

In Uganda hadden ze al helemaal geen schoon drinkwater, zo mochten wij van onze begeleiders niet uit de kraan/pomp drinken. Aangezien je van dit water erg ziek kon worden. Wij kregen elke dag weer nieuwe flessen met water, daar zorgden ze goed voor. Het is daar dus ook belangrijk dat er wat aandacht besteed wordt aan schoon drinkwater. Maar de bevolking in Uganda is dit water gewend, en wordt eens stuk minder snel ziek van dit ongezuiverde water.

Je ziet hieronder een foto waar ik met een paar anderen een bron aan het schoonmaken ben. Dit moet een keer in de 6 maanden. Moet al het modder eruit gehaald worden zodat het weer beter drinkbaar wordt. Maar alsnog zag het water er niet fris uit.

More contributions of WorldSupporter author: Manouk Ramselaar
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]