Image
WorldSupporter Magazine of LoesSmeets
Image
Travel & Move: 
Ik heb naast mijn vrijwilligerswerk alleen nog maar binnen Europa gereisd. Ik wil erg graag meer van de wereld zien!
Het mooie van mijn vrijwilligerswerk was dat ik met de echte bevolking in aanraking kwam en niet alleen het commerciële, toeristische plaatje te zien kreeg. Ik ben in gaan zien dat naar Spanje gaan voor een 'Piet Friet' erg jammer is. Er zijn zo veel inspirerende plaatsjes op deze wereld die ik graag allemaal wil bezoeken, maar eerst afstuderen en werk zoeken!
Experience & Leisure: 
Ik maak graag stedentrips binnen Nederland maar ook daarbuiten.
Ik heb door mijn studie jammer genoeg niet veel vrije tijd, maar probeer de tijd die ik vrij heb zoveel mogelijk in te plannen met leuke dingen doen met vrienden/familie. Shoppen is iets wat ik verder erg graag doe als ik een gaatje heb. Ik shop graag bewust dus koop mijn kleren meestal bij de kringloop of 2dehands zaakjes en verdere spulletjes bij winkels met verantwoorde voorwerpen,.
Learn & Develop: 
Ik ben momenteel af aan het studeren aan een master Architectuur op de TU in Eindhoven.
Wij letten bij het ontwerpen van gebouwen steeds meer op de gevolgen voor het milieu en zorgen ervoor dat we zo energie neutraal mogelijk kunnen bouwen. Ik heb nadat ik terug kwam van Afrika mijn vakken meer gericht op het effect dat architectuur kan hebben op zijn omgeving. Ik heb een vak gevolgd over duurzaam bouwen in verschillende klimaten. Ook heb ik een vak gevolgd waarin ik voor het rode kruis mee moesten helpen met het ontwikkelen van een veilige constructie voor een watertoren. Voor mijn afstudeerproject ben ik ook geïnspireerd door mijn vrijwilligerswerk in Afrika. Elke donderdag haalde in daar met plaatselijke mensen afval op en daarna gaf ik ze een workshop hoe ze dit afval beter kunnen gebruiken. Weer terug in Nederland was ik er veel meer bewust van wat we allemaal weggooien en hier wilde ik iets aan doen. Daarom doe ik nu voor mijn afstuderen een onderzoek naar het gebruik van afval en gerecyclede materialen in de architectuur en ga ik ook een ontwerp maken van een gebouw gemaakt uit afval!
Help & Change: 
Hallo, ik ben 23 jaar en heb vanaf 9 september 2 maanden lang vrijwilligerswerk gedaan in Zuid Afrika!
Ik studeer Architectuur in Eindhoven maar daar heb ik me totaal niet op gericht toen in daar was. Ik gaf voordat ik naar Afrika ging kinderen bijles die moeite hebben op school Het helpen van mensen was dus iets wat ik graag doe. Ik ben voor een periode van 2 maanden naar de oostkust van Zuid Afrika geweest, provincie Kwazulu Natal. Mijn vrijwilligershuis lag in het dorpje St. Lucia en ik werkte in onder andere Khula village. Dit is een achterstandswijk waar Engels les hard nodig was. Ikzelf heb aan kinderen van 0 tot 5 en ook aan oudere Engels les gegeven . Ik zeg hard nodig omdat kinderen aldaar basis Engels moeten kunnen, willen ze worden toegelaten tot de middelbare school. Verder heb ik ook HIV educatie gegeven aan kinderen tussen de 10 en 12. Dit was een hele beladen maar hopelijk waardevolle taak, aangezien 80% van de mensen in de omgeving waar ik gewerkt heb met HIV besmet is en erover praten is eigenlijk uit den boze. gelukkig lieten de kinderen mij toe en konden we er uiteindelijk open over praten.... Heftig was het wel, ik heb in mijn relatief korte periode van 2 maanden 2 begrafenissen meegemaakt van mensen die aan de ziekte gestorven zijn. De mensen daar leven echt van dag tot dag en waren zo gastvrij, dat deed mij echt wat. Ze waren prachtig net als de omgeving en ik hoop ooit nog eens terug te kunnen keren naar Zuid Afrika.
Work & Initiate: 
Afstuderen is mijn werk voor nu
My Latest Activity
Mijn afstudeergroep op de universiteit laten weten wat voor...

Mijn afstudeergroep op de universiteit laten weten wat voor een voordelen er aan vrijwilligerswerk zitten en hun in laten zien dat dit een ervaring is die je zeker 1 kaar in je leven opgedaan moet hebben; ze informatie gegeven over de organisatie African Impact

op basis van mijn vrijwilligerservaring in het buitenland nu...

op basis van mijn vrijwilligerservaring in het buitenland nu andere keuzes gemaakt in (vervolg)studie(s) Ik ben me gaan verdiepen in recyclen en hergebruik omdat ik het effect ervan meegemaakt heb in Afrika. Aldaar merken ze sterk de gevolgen van 'global warming' en deze kan ik met mijn studie Arhic...